Pohjoisen Polut johtaa median murroksen uuteen vaiheeseen: Kaleva Median uusi verkkolehti tavoittelee retkeilykansaa valtakunnallisesti

Pohjoisen Polut on täysin uudenlainen julkaisu Suomen mediakentällä. Kaleva Median retkeily- ja luontoaiheinen verkkolehti tavoittelee valtakunnallista yleisöä alueellisen mediayhtiön sisällöille.

Maanantaina 24. tammikuuta lanseerattu Pohjoisen Polut on tilattava lehti, jonka koti on pohjoinen Suomi, mutta lukijat voivat olla missä tahansa. Verkossa julkaistavan lehden ilmestymispäiviä ovat kaikki viikonpäivät.

Pohjoisen Polkujen päätoimittaja Juho Maijala uskoo, että median murroksessa on päästy uuteen vaiheeseen:

”Lehtien on turha haikailla menetettyjä printtitilaajia takaisin, mutta digitilausten kautta lehtien tilaukset saadaan vuosikymmenien levikkipiinan jälkeen käännettyä kasvuun.”

Laadukkaalla kotimaisella journalismilla on aina kysyntää, kunhan sitä tarjoiltaessa kuunnellaan yleisöä.

Verkko ja analytiikka ovat muuttaneet journalismin tekemistä, mutta lehtikentällä porskuttavat pääasiassa vanhat mediabrändit. Uusia tilattavia verkkolehtiä on perustettu vain muutamia, ja Pohjoisen Polkujen kaltaisia niche-medioita on ylipäänsä kokeiltu vain pari kertaa aiemmin. Verkossa toimiva niche-media on alueelliselle mediayhtiölle mahdollisuus tavoittaa tilaajia levikkialueen ulkopuolelta.

Suomalaisten kiinnostus retkeilyyn ja luontoon on ollut kasvussa ilman koronapandemiaakin. Se on itsessään tuonut retkeilyn pariin valtavasti uusia ihmisiä, jotka kaipaavat tietoa elämäntapansa tueksi. Kaleva Media pystyy erinomaisesti vastaamaan tähän kysyntään, koska pohjoisen mediatalona olemme lähtökohtaisesti parhaiten sisällä luonto- ja retkeilyaiheissa.

”Suomen hienoimmat luonto- ja retkeilykohteet löytyvät täältä pohjoisesta,” Maijala sanoo.

Retkeilybuumi on myös tuonut luontoon paljon kokemattomia ulkoilijoita, joille reitit, varusteet ja retkeilytaidot eivät ole itsestäänselvyyksiä. Pohjoisen Polut auttaa näitä ihmisiä syventämään luontosuhdettaan ja nauttimaan ulkoilmasta. Lukijalta ei kuitenkaan vaadita jatkuvaa retkeilyharrastusta: Lehti tarjoaa elämyksiä myös tuvan lämmössä nautittuna.

Suomesta löytyy useita laadukkaita retkeily- ja luontoaiheisia lehtiä, mutta vastaavaa mediatalon sisällä toimivaa ja analytiikkavetoista verkkolehteä ei aiheesta vielä ollut. Analytiikka mahdollistaa sen, että Pohjoisen Polut pystyy palvelemaan tilaajiensa tarpeita entistäkin tarkemmin. Alkuun lehden yleisönä on laajasti ulkoilma- ja luontoväki, mutta kohderyhmä saattaa tarkentua datan avulla niin, että lehdestä kehittyy joskus vielä tarkemmin yhteen asiaan keskittyvä niche-julkaisu.

Osana Kaleva Mediaa Pohjoisen Polut pääsee hyödyntämään talosta valmiiksi löytyvää osaamista. Luonnollisesti kaiken ytimessä on vastuullinen journalismi. Pohjoisen Polut sitoutuu myös journalistin ohjeisiin ja Julkisen sanan neuvoston (JSN) periaatteisiin.

Lisätietoja:
Juho Maijala, päätoimittaja, Pohjoisen Polut, juho.maijala@kalevamedia.fi, +35844 799 2820
Niiles Nousuniemi, sisältöliiketoiminnan johtaja, Kaleva Media, niiles.nousuniemi@kalevamedia.fi +35840 532 6616