Kaleva Media osti Botnia Print Oy Ab:n osakekannan ja kaksi kaupunkilehteä Hilla Groupilta

Kaleva Media vahvistaa asemaansa Pohjois-Suomen johtavana sanomalehtien painajana ostamalla Botnia Print Oy Ab:n koko osakekannan Hilla Groupilta.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa. Järjestely astui voimaan 29.12.2023. Omistusjärjestelyn jälkeen Botnia Printissä aloitetaan muutosneuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä. 

Botnia Printin palveluksessa on yhteensä 56 työntekijää ja sen painolaitokset sijaitsevat Kokkolassa ja Kajaanissa. Botnia Printin liikevaihto oli 16,5 miljoonaa euroa vuonna 2022. Kaleva Medialla on ennestään oma painolaitos Oulun Ruskossa. 

”Kaupallisen median toimintaympäristö vaatii yhä enemmän yhtiöiden välistä yhteistyötä. Tämä kauppa on osa toimialajärjestelyä, jolla turvataan sanomalehtien laadukas painaminen Pohjois-Suomessa sekä luodaan mahdollisuuksia paikallisen journalismin monikanavaiseen tekemiseen pitkällä aikavälillä”, toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo.

Yhtiöt ovat sopineet Hilla Groupin sanomalehtien jatkavan Botnia Printin painoasiakkaana. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Botnia Printin olemassa oleviin asiakkuuksiin. 

”Vaikka ala digitalisoituu vauhdilla, meillä on kuitenkin merkittävä määrä printtiasiakkaita, joita haluamme jatkossakin palvella hyvin”, jatkaa Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

”Hilla Group kokee tärkeäksi olla edistämässä suomalaisen painotoimialan rationalisointia median muuttuvassa toimintaympäristössä. Samalla varmistamme laadukkaiden painopalvelujen jatkumisen omille tuotteillemme pitkälle tulevaisuuteen”, sanoo Hilla Groupin toimitusjohtaja Mikko Luoma.

MyösKotikulmilla ja Kuusamon Seutu vaihtavat omistajaa

Kaleva Media ostaa myös Hilla Groupin Kotikulmilta ja Kuusamon Seutu -kaupunkilehdet. Lehtien toimittajat siirtyvät Kaleva Median palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lehdet jatkavat ilmestymistään normaalisti.  

Lisätietoja: toimitusjohtaja Juha Laakkonen