Rantalakeuden uusi päätoimittaja on Henna Lammi

Rantalakeuden uudeksi päätoimittajaksi on valittu liminkalainen toimittaja Henna Lammi. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

38-vuotias Lammi on työskennellyt aiemmin Suomenmaassa verkkouutispäällikkönä ja politiikan toimittajana Helsingin ja Oulun toimituksissa.

Tupoksessa asuva Lammi on kotoisin Posiolta. Limingassa hän on asunut reilun viiden vuoden ajan.

– Olen hyvin kotiutunut lakeudelle. Täällä on nuorekas ja eteenpäin menevä meininki, josta on hyvä ammentaa paikallista journalismia. Rantalakeudessa aloitan erittäin hyvällä ja innostuneella mielellä.

Parhaillaan Henna Lammi tekee väitöskirjaa politiikan ylisukupolvisuudesta Paasioiden suvussa.

– Työ on puolivälissä. Sitä jatkan nyt harrastuksena.

Pitkään valtakunnan politiikan parissa töitä tehneenä Lammi sanoo paikallispolitiikan olevan inspiroivampaa, sillä käsiteltävät asiat ovat lähellä ihmistä.

– On tärkeää, että Rantalakeus seuraa paikallista päätöksentekoa. Se on myös demokratiakysymys. Tutkimusten mukaan ihmisten äänestysinto laskee, jos paikallislehti lakkaa ilmestymästä. Nyt valemedian aikakaudella journalistisesti tuotettu vahva paikallinen sisältö on erittäin tärkeää, sillä muutoin ihmiset saavat tietonsa somemöykkääjien ja -huutajien kautta. Paikallismedialla on tärkeä rooli.

Lammi sanoo odottavansa yhteistyötä lukijoiden kanssa. Hän korostaa toimituksen tekevän sisältöä lukijoille. Hän aloittaa tehtävässään tammikuun alussa.

– Rantalakeus on kokoaan isompi yhteisöllisyyden luoja. Sitä se voi olla yhä enemmän jatkossakin.

Rantalakeuden nykyinen päätoimittaja Sauli Pahkasalo siirtyy Lapin Kansan päätoimittajaksi. Molemmat lehdet ovat osa Kaleva Mediaa.

Teksti: Sauli Pahkasalo