Lapin Kansan uudeksi päätoimittajaksi on valittu Sauli Pahkasalo, 42

Kaleva Median hallitus on kutsunut Pahkasalon tehtävään. Hän aloittaa toimituksen johdossa vuoden 2024 alussa.

Paikka vapautui Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkosen siirryttyä Kalevan vastaavaksi päätoimittajaksi. Kokkonen hoitaa myös Lapin Kansan päätoimittajuutta tämän vuoden loppuun saakka.

Merijärvellä syntynyt Pahkasalo on toiminut päätoimittajan tehtävissä eri puolilla Suomea jo pian 20 vuoden ajan. Kaleva Median omistaman paikallislehti Rantalakeuden johdossa hän on ollut vuodesta 2014.

Pahkasalo on koulutukseltaan medianomi.

Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo Pahkasalon johtaneen Rantalakeutta erinomaisesti.

-Lehden tilaajamäärä on selvässä kasvussa ja yhteisön rakentaminen on ollut ammattimaista. Sauli on myös erittäin pidetty johtaja työyhteisöissämme. Lapin Kansan päätoimittajan tehtävä hieno askel uralla eteenpäin.

Sauli Pahkasalo on työskennellyt kaupunkilehti Oulu-lehden päätoimittajana vuosina 2012-2016, paikallislehti Puruveden päätoimittajana vuosina 2010-2012 ja paikallislehti Kalajoen Seudun päätoimittajana vuosina 2005-2010. Lisäksi hän on työskennellyt toimittajana Pyhäjokiseudussa ja Alavieska-lehdessä sekä päätoimittanut muita erilaisia julkaisuja.

Pahkasalon päätoimittamat paikallislehdet on valittu useana vuonna Uutismedian liiton paikallislehtikilpailussa Suomen parhaaksi.

Pahkasalo toimii tällä hetkellä myös Paikallislehtien Päätoimittajayhdistyksen puheenjohtajana.