Koillissanomat ja Rantalakeus valittiin vuoden parhaiksi paikallismedioiksi, Uusi Rovaniemi voitti kaupunkilehtien sarjan

Kaleva Median lehdet kahmivat jälleen palkintoja Suurilla Lehtipäivillä

Koillissanomat ja Rantalakeus on valittu omissa sarjoissaan vuoden parhaiksi paikallismedioiksi. Koillissanomat oli mukana yli kaksi kertaa viikossa painettuna ilmestyvien lehtien sarjassa ja Rantalakeus kerran viikossa ilmestyvien sarjassa. Molempien lehtien voitot olivat jatkumoa edellisten vuosien menestykselle.

Palkinnoille ylsi myös Iijokiseutu, joka sijoittui kolmanneksi samassa sarjassa Rantalakeuden kanssa. Palkinnot jaettiin torstaina 16.11. Suurilla Lehtipäivillä Helsingissä.

Koillissanomien voittoperusteluissa kerrotaan, että lehti tarjoaa lukijoilleen tuoreita, ajankohtaisia uutisia ja syvällistä paikallista sisältöä, joka on paketoituna journalistisesti houkuttelevaan muotoon. Perusteluissa myös kehutaan Koillissanomia esimerkilliseksi paikallislehdeksi, joka palvelee yhteisöään sydämellä ja ammattitaidolla.

Rantalakeus taas tekee tuomariston mukaan paikallista, perusteellista ja elämänmakuista journalismia. Se on journalistisesti laadukas ja sisällöllisesti monipuolinen – se tarjoaa jokaiselle jotakin. Lehti arvostaa ja osallistaa lukijoitaan erinomaisesti. Verkkolehti on selkeä ja helppokäyttöinen, mikä auttaa lukijoita löytämään hakemansa sivuston runsaasta tarjonnasta.

Lehtien päätoimittajat ovat iloisia menestyksestä.

– Tämä on todella hieno tunnustus koko meidän tiimillemme! Se, että palkintoja saadaan vuodesta toiseen, kertoo siitä, että meillä osataan hommamme, päätoimittaja Terhi Marjakangas riemuitsee.

Rantalakeuden väistyvä päätoimittaja Sauli Pahkasalo on mielissään lehden sijoittumisesta jälleen suomalaisten paikallismedioiden kärkipäähän. Hän antaa tunnustuksen ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilökunnalle.

– Paikallismediakilpailuun osallistuminen ei ole itseisarvo, mutta saamme sen avulla paljon tärkeitä havaintoja ulkopuoliselta tuomaristolta. Ja toki kilpailumenestys kannustaa entisestään tuottamaan sisältöä, joka palvelee lukijoitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Fiilis on upea ja on mahtava lopettaa paikallislehtiura näin.

Paikallislehtikilpailun kolmeen sarjaan osallistui yhteensä 75 lehteä.

Paras kaupunkilehti löytyy Rovaniemeltä, menestystä tuli myös jutuista

Kaleva Median kaupunkilehti Uusi Rovaniemi voitti Vuoden kaupunkilehti -kilpailun. Tämä oli seitsemäs kerta, kun Uusi Rovaniemi valittiin parhaaksi.  Kilpailuun osallistui 23 lehteä.

Tuomaristo perusteli valintaansa Uuden Rovaniemen laadukkaalla kuvakerronnalla ja monipuolisilla jutuilla, jotka luovat eläväisen ja rikkaan kuvan Rovaniemestä. Lehdessä annetaan lukijoille ja paikallisille tarinoille hyvin tilaa ja sen rytmi on ryhdikäs. Tuomariston mielestä Uusi Rovaniemi vangitsee lukijansa – kuitenkin rennolla otteella.

Raahen Seudun toimittaja Sari Jaatisen ja valokuvaaja Vesa Joensuun reissu SSAB:n HYBRIT-pilottilaitokselle Luulajaan poiki ensimmäisen sijan Vuoden paikallisjuttukilpailun ykkössarjassa, jossa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta. Jutun taitosta vastasi Maarit Lohtander.

”Suorastaan avantgardistinen taitto sopii aiheeseen yllättävän hyvin ja ylentää tavanomaisen kuvamateriaalin loistokkaaksi. Sille on harvoin perusteita, että taitto nousee uutislehdessä pääosaan, mutta tämä todella erottui joukosta.”, todettiin palkinnon perusteluissa.

Parhaan paikallismedian palkintonsa lisäksi Koillissanomat nappasi juttukilpailussa kolmannen sijan Erkki Aholan ja Kaisa Vänskän jutulla, joka kertoo Anu Pentikin työpäivästä.

Kaupunkilehtien juttusarjassa kolmanneksi sijoittui Forum24:n Susanna Eksymä jutullaan Tuira620 herättelee sisäistä hulluutta.