Lapin Kansa sai Lapin matkailuelinkeinojen liiton Vuoden lappilainen matkailuteko -kunniamaininnan

Kunniamaininta myönnettiin Levillä torstaina 28.10. pidetyssä Lapin matkailuparlamentissa. Perustelujen mukaan palkinto tuli aktiivisesta ja objektiivisesta uutisoinnista Lapin matkailuelinkeinojen tilanteesta ja siihen vaikuttavista asioista.

Matkailuparlamentissa annettiin kunniamaininnat myös maailmanlaajuista huomiota herättäneelle Save Salla -ilmastokampanjalle ja kotimaisille matkailijoille, jotka ovat monipuolistaneet Lapin matkailupalveluita ympäri vuoden.

Lapin Kansan osalta palkinnon otti vastaan toimittaja Riku Lavia. Lavia luki Matkailuparlamentissa Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkosen kiitospuheen:

”Matkailusta on alan tekemän pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena tullut merkittävä lappilainen elinkeino ja työllistäjä. Lapin matkailuun liittyy valtava tulevaisuuspotentiaali. Se nostaa matkailun merkitystä entisestään. Korona ja kansainvälisen turismin seisahtumien on ollut vakava isku alalle. Se jää kuitenkin tilapäiseksi kuopaksi. Hyvälle kasvu-uralle palataan vääjäämättä, kun tauti väistyy. Koronan ohella matkailualaa ovat moukaroineet poliittiset päätökset. Ylimitoitetut rajoitukset ovat lisänneet matkailutoimijoiden tuskaa. Tässä tilanteessa ala on tarvinnut kaikki puolestapuhujat, jotta notkahduksesta ei omin päätöksin tehtäisi pahempaa kuin on välttämätöntä.

Lapin Kansa on perustettu 1920-luvun lopulla puolustamaan lappilaisia ihmisiä ja elämisen edellytyksiä meille rakkaassa maakunnassa. Se tehtävä ei ole mihinkään hävinnyt. Maakunnalle tärkeän matkailun toimintaedellytysten puolustaminen on siksi ollut luontevaa. Vuoden lappilainen matkailuteko -kunniamaininta lämmittää mieltä.

Jatkamme Lapin puolustamista entiseen malliin. Samalla pidämme kiinni median toisesta tärkeästä tehtävästä. Sen kertomisesta, mitä maakunnassa tapahtuu. Tarvittaessa kriittisestikin.

Kiitokset tästä huomionosoituksesta.”