Kalevan ja Lapin Kansan uusi yhteistoimitus tuo pohjoisen äänen lukijoiden kuuluville

Kaleva ja Lapin Kansa haluavat lisätä pohjoisen Suomen ääntä valtakunnalliseen keskusteluun, ja mediat ovat perustaneet uuden yhteisen toimittajaryhmän.

Jatkossa tämä ryhmä kirjoittaa mm. politiikasta, taloudesta, turvallisuudesta, arktisista asioista, luonnosta ja ilmastosta pohjoisen ja pohjoissuomalaisten ihmisten näkökulmasta.

Uuden toimittajaryhmän myötä molemmat mediat pystyvät entistä tarkemmin seuraamaan esimerkiksi pohjoisen alueella tapahtuvia investointeia ja sekä tuomaan esiin taustoja uutisten takana.

Toimittajaryhmässä aloittavat Anja Harju ja Henrik Ahola Kalevasta ja Pekka Mauno Lapin Kansasta.

Kalevan päätoimittaja Sanna Keskisen mukaan järjestelyllä halutaan lisätä taustoittavan ja syvälle asioihin sukeltavan journalismin määrää lehdessä. Tavoitteena onkin vahvistaa pohjoisen näkymistä ja kuulumista niin Kalevan ja Lapin Kansan levikkialueilla kuin valtakunnallisestikin.

Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen sanoo, että lehtien yhteinen toimittajaryhmä ryhtyy tekemään sisältöä, jota muut eivät tee ja joka vastaa lukijoiden tarpeeseen.

– Lapin Kansa ja Kaleva ovat mukana Lännen Mediassa, joka tuottaa lehdille tarpeellista valtakunnallista sisältöä. Molemmat pohjoisen maakuntalehdet pystyvät itse kattamaan paikallisten uutisten tarpeen, mutta näiden väliin on jäänyt tyhjä alue, jota paikkaamaan pohjoisten sisältöjen toimittajaryhmä on perustettu. Se pystyy avaamaan, miten isot valtakunnalliset ratkaisut vaikuttavat pohjoisen elinkeinoelämään ja ihmisiin, Kokkonen kertoo.