Kotiseuturakkaudella-podcast-sarja käynnistyy 17.2.

Kotiseuturakkaudella-podcastissa tunnetut henkilöt pureutuvat omiin juuriinsa kotiseuturakkauden ja oman identiteetin muodostumisen kautta. Kuuntele sarjaa Podplayssa.

Jokaisella ihmisellä on kotiseuturakkaus johonkin paikkaan. Yleensä sinne, mistä on kotoisin, mutta se voi olla myös paikka, jonne on muuttanut ja juurtunut. Kotiseuturakkaudella-podcastissa pohditaan mitä kotiseuturakkaus kertoo henkilön identiteetin muodostumisesta ja miten paikka, joka tuntuu omalta, on vaikuttanut kasvamiseen.

– Joku paikka vaan tuntuu niin omalta. Se tuoksuu joltain, jonka muistamme aina. Mieleen palaa kaikki ne kotikulmaan liittyvät lämpimät tunteet kaikkine väreineen. Jututimme aiheesta mielenkiintoisia ihmisiä ja saimme palkinnoksi mitä kiehtovimpia tarinoita, joita kuunnellessa voi sekä herkistyä että nauraa rätkättää. Ehkä hienointa on se, että teeman kautta pääsemme kiinni haastateltavien persoonaan ihan uudella tavalla. On ilo tuoda nämä ajatukset kuuntelijoille, Kaleva Median brändi- ja kulttuurijohtaja Anna Kärävä kertoo.

Pohjoisen mediatalo Kaleva Media nojaa arvoissaan kotiseuturakkauteen ja podcast-sarja yhteistyössä Bauer Median kanssa tuntui luontevalta mahdollisuudelta syventää Kaleva Median suhdetta arvomaailmaansa.

– Kotiseuturakkaus on niin mielenkiintoinen aihe, että haluamme herättää aiheen keskusteluun erilaisten ihmisten kanssa. Voisi jopa sanoa, että jos et ole koskaan miettinyt sitä, mistä olet kotoisin, et ole kotona missään. Kotiseuturakkaus koskettaa meitä kaikkia ja kertoo meistä enemmän kuin uskoisimmekaan, Kärävä taustoittaa.

Kahdeksanosainen podcast-sarja tuo kuunteluun tunnettuja persoonia, joiden juurissa on mielenkiintoisia puolia. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Ville ”Viki” Eerikkilä, kemiläinen YleX:n radioaalloilta tuttu radiojuontaja, joka johdattaa kuuntelijat kasarin lapsen Kemin vuosiin. Tulevissa jaksoissa vieraaksi saapuvat esimerkiksi some-vaikuttaja Rosanna Kulju, toimittaja Jani Halme ja jääkiekkoilija Jussi Jokinen. Sarjan juontaa Basson iltapäivästä tuttu Tuomas ”Tuke” Tuomi-Nikula.

– Radiotyötä tekevälle podcastit tuntuvat luonnolliselta jatkumolta ja tuntuu, että olemme saaneet radioaalloilta tutun kepeän meiningin jatkettua myös podcast-maailmaan. Haastatteluissa on paljastunut aivan uusia puolia näistä tunnetuista vaikuttajista ja oli hienoa saada kutsu tätä sarjaa juontamaan, kun kotiseutuasiat ovat olleet viimeisinä vuosina itselle todella tärkeitä aiheita, Pakilan omakotiyhdistysaktiivi Tuomas Tuomi-Nikula kokee.

Podcast-sarjan jaksot ovat kuunneltavissa Bauer Median Podplay- ja Radioplay-sovelluksissa sekä lisäksi yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotifyssa ja Apple Podcasteissa.

Kuuntele Kotiseuturakkaudella -podcast-sarjaa alla olevan soittimen kautta tai osoitteessa podplay.fi.