Lapin Kansa voitti kolme pal­kin­toa kan­sain­vä­li­ses­sä ul­ko­asu­kil­pai­lus­sa

Lapin Kansa on voittanut kolme palkintoa kansainvälisessä Best of News Design Scandinavia -kilpailussa. Osastoetusivujen sarjassa hopealle ylsi Luppo-viikonvaihdeliitteessä 20.4.2019 julkaistu ”Ei mitään hätää”.

Saman kokonaisuuden reportaasi ”Ryökäleen kanssa” voitti pronssia feature-sarjassa. Pronssia tuli myös paikallissivujen sarjassa Rovaniemelle saapuneista matkailijoista kertoneella aukeamalla.

Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen on ylpeä toimituksestaan ja sen saamasta kansainvälisestä tunnustuksesta.

– Vaikka sanomalehdet digitalisoituvat vauhdilla, paperista lehteä ei ole jätetty tuuliajolle. Meillä on osaava, monitaitoinen ja innostava toimitus, joka haluaa tehdä laatua sekä digitaalisesti että painettuun lehteen. Hienoa, että meidän lukijoiden eteen tekemämme työ lehden houkuttelevan sisällön, visuaalisuuden ja ulkoasuun eteen myös huomataan.

Kilpailu järjestetään vuosittain

Best of News Design Scandinavia -kilpailu järjestetään vuosittain.

Palkinnon jakaa ammattilaistuomaristo, joka kävi tänä vuonna läpi 111 digijuttua ja 240 paperilehteen painettua juttua. Kilpailuun osallistui 37 mediataloa Pohjoismaista ja Virosta.

Tuomariston mukaan kilpailuun osallistuneiden töiden korkea laatu on osoitus siitä, että korkealuokkaiseen printtijournalismiin panostetaan yhä, vaikka median tilanne on haasteellinen.

Palkinnot julkistettiin maanantaina. Kaikki palkitut sivut löytyvät SNDS:n sivuilta.

Lapin Kansa on palkittu kansainvälisessä kilpailussa myös aiemmin.

Lue lisää Lapin Kansasta