Karina Kukkonen liittyi Kaleva Media Talents ryhmään

Urallaan seitsemän Suomen mestaruutta juniorisarjoissa voittanut oululainen golffari Karina Kukkonen on tuorein lisäys Kaleva Media Talents ryhmään. Paikasta Tokion olympialaisiin ja naisten ammattilaiskiertueen kirkkaimpiin valoihin kamppaileva Karina on kilpailuhenkinen ja sanavalmis golffari, jonka ensikokemus lajista ei sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan.

– Ensimmäistä kertaa, kun olin golfkentällä ja rangella minusta vaan tuntui, että miten täällä uskaltaa olla, kun palloja tulee ja lentää joka suunnasta. Muutenkin ensimmäinen vuosi oli vaikea ja en kovinkaan tykännyt lajista. Päästessäni mukaan Tsemppi-tourille aloin pärjäämään alueellisissa kilpailuissa ja touhu muuttui kivaksi ja sillä tiellä nyt ollaan.

Fyysisesti vahva naisgolffari saa lisäenergiaa kilpailutilanteesta, joka näkyy sekä viheriöllä kuin myös kotioloissa.

– Tunteet ovat olleet mukana pienestä lähtien. Olen sisaruksista nuorin ja aina on pitänyt laittaa isommille vastaan, oli se sitten yleistietoa tai urheilua. Kilpailutilanteessa viheriöllä sen tuntee, kun adrenaliini pumppaa ja saan tunteen, että olen vahvempi ja saan lisävoimaa lyönteihin. Sama tunne syntyy myös yleisön läsnäolosta, voi sanoa, että nautin kilpailemisesta.

Kaleva median toimitusjohtaja Juha Laakkonen ja Karina Kukkonen yhteistyösopimusta allekirjoittamassa. Kuva: Jussi Väätäinen / Kaleva Media

Karinan valmennuksesta vastaa tunnettu huippujen valmentaja Timo Karvonen, joka on myös Karinan menestyneen veljen, Juhana Kukkosen valmentaja.

– Pääasia, että joku katsoo, ettei tekniikka ja peli mene aivan väärään suuntaan. Parannetaan heikkouksia ja hiotaan tekniikkaa sille tasolle, että se kestää paineen alla huipputasolla. Harjoitustunteja minulla kertyy päivittäin golfkentällä noin 4-8 tuntia, joskus jopa kymmenen ja siihen fysiikkatreenit ja muut päälle. Toki välillä palautellaan ja pidetään välipäiviä, jotta harjoittelu pysyy raameissa ja ei tule turhia loukkaantumisia.

Huippu-urheilu-urastaan huolimatta Karina on ehtinyt myös opiskella kandin paperit Mercer Universitystä, joka sijaitsee Yhdysvaltojen Maconissa, Georgian osavaltiossa. Suurimmat saavutukset ovat SM-mitaleiden lisäksi joukkuekilpailun EM-hopeamitali vuodelta 2014 sekä valinta Pohjois-Suomen nuoreksi urheilijaksi.

– Ja pakko lisätä vielä listaan, että olen voittanut veljeni kädenväännössä, Karina naurahtaa.

Karinan vinkit nuorelle aloittavalle golffarille

  • Etsi hyvä seura ja mene mukaan seuran järjestämille kursseille ja harjoituksiin. Minulle Oulun Golfkerho on kaikki kaikessa. Harjoitusryhmä oli loistava ja sain sieltä kavereita, valmennusta ja tunsin heti kuuluvani joukkoon.
  • Kärsivällisyyttä! Golf ei ole helpoin laji ensikertalaiselle, mutta jo parissa viikossa ahkeran harjoittelun myötä palloon alkaa osua ja peli kehittyy joka päivä.
  • Hymyile ja pidä hauskaa kentällä! Golfissa saa olla ulkona, lähellä luontoa.
  • Haasta itsesi. Kivassa ilmapiirissä on mukava näyttää osaamistaan ja haastaa itseään. Joka päivä huomaa jonkun kehityskohteen, johon voi taas seuraavissa harjoituksissa keskittyä.
  • Golf sopii kilpailuhenkiselle. Laji vaatii monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia, mutta myös henkistä kanttia.
  • Kaverit ja perhe mukaan, porukassa on aina hauskempaa pelata!

Seuraa Karinaa Instagrammissa: @karinakukkonen #kalevamediatalents

Kaleva Media Talents: kalevamedia.fi/vastuullisuus

Artikkelin kuva: Jarmo Kontiainen