Kimmo Hyvärinen Kaleva Median B2B Asiakasratkaisut-liiketoiminnan johtoon luotsaamaan pohjoisen yrityksiä kasvamaan

Kimmo Hyvärinen aloittaa 1.6.2020 Kaleva Median B2B Asiakasratkaisut liiketoiminnan kaupallisena johtajana. Hyvärinen on toiminut 10 vuotta Fenniassa, jossa hän on vastannut viimeiset reilut kolme vuotta Fennian valtakunnallisesta yritysasiakkaat-organisaation toiminnasta. Kaleva Mediassa Hyväristä odottaa suunnanmuutostyö, jossa hänen vastuullaan on auttaa pohjoisen yrityksiä kasvamaan markkinoinnin keinoin.

”Kaleva Media on saman haasteen edessä kuin kaikki muutkin mediatalot. Asiakkaat odottavat meiltä yhä lisääntyvässä määrin kokonaisvaltaista markkinointipartneruutta, ei ainoastaan mediatilan myymistä. Saamme Kimmo Hyvärisestä erinomaisen luotsin johtamaan tätä muutosta, jonka ytimessä on auttaa asiakkaitamme kasvamaan asiantuntemuksemme ja ylivoimaisen paikallisymmärryksemme kautta. Hyvärinen on joukkueineen johtanut juuri vastaavan muutoksen Fenniassa, jossa tuotelähtöisen myyntiorganisaation toimintaa valmennettiin näkemykselliseksi asiantuntijaorganisaatioksi. Meille on myös eduksi, että uusi kaupallinen johtaja tulee alan ulkopuolelta,” sanoo Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Kimmo Hyvärinen // kuva: Sami Peltokorpi / Kaleva Media

Kilpailuetuna pohjoiset juuret ja paikallisymmärrys

Kimmo Hyvärinen on innoissaan uudesta tehtävästään.”Kaleva Medialla on hyvin vahvat ja arvokkaat juuret pohjoisessa. Yhtiön uusi strategia, joka on rakennettu vanhaa arvopohjaa kunnioittaen ja aktiivisesti uutta digiliiketoimintaa rakentaen, on minulle kaiken tekemisen lähtökohta. Muutos vaatii paljon työtä, koulutusta, valmennusta ja yhdessä saavuttamista, niin työntekijöiden kuin asiakkaiden kanssa. Meri-ihmisenä en pelkää vastatuulta, sillä purjehduskilpailutkin ratkaistaan aina vastatuuliosuudella. Kaleva Medialla on loistava mahdollisuus rakentaa pohjoisen menestystarinoita ainutlaatuisen paikallisymmärryksen ja -osaamisen kautta, sanoo uusi kaupallinen johtaja Kimmo Hyvärinen.

Kaleva Media toteutti joulukuussa 2019 laajan tutkimuksen pohjoissuomalaisten arvoista ja asenteista. Pohjoinen Kantti -tutkimuksen tuloksia hyödynnetään laajalti asiakastyössä. Lisää tutkimuksesta: kalevamedia.fi/asiakasymmarrys

Myynnin prosessit ja asiakkaanhoitomallit uusiksi

Strategia asiakkaan markkinointipartneriksi on pakottanut myös organisaation muuttamaan toimintamallejaan. Kaleva Median myynti siirtyy syksyllä koko yhtiöperhetasoiseen asiakkaanhoitomalliin.

”Meillä on tähän asti ollut erikseen pohjoisen myynti ja etelän myynti, jossa omistuksessamme olevat Offerilla, Indieplace ja Pro Ratas ovat vastanneet omista myynneistään. Olemme nyt segmentoineet koko asiakaskuntamme kolmeen segmenttiin. Jokaista segmenttiä tukee tuotekategoriat, joiden johtoon ja tiimeihin olemme rekrytoineet uusia asiantuntijoita ja sisällöntuottajia. Meillä on nyt täysi valmius tarjota asiakkaille kaikki parhaat markkinoinnin keinot asiakasymmärryksestä ja datapalveluista sisältö-, vaikuttaja- ja somemarkkinointiin – mediatilan myymistä unohtamatta. Koko tätä porukkaa tulee johtamaan Kimmo Hyvärinen”, sanoo toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Kaleva Media lyhyesti:
Kaleva Media tarjoaa paikallisesti kiinnostavia sisältöjä, palvelumalleja ja -alustoja. Kaleva Media panostaa laadukkaaseen journalismiin, sisältötuotteisiin sekä mainonnan kokonaisratkaisuihin erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut: Kaleva, Forum24, Oulu247, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso ja Pudasjärvi-lehti sekä niiden kattavat digitaaliset kanavat ja palvelut.  Myös yli 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy on osa Kaleva Mediaa. Markkinointipalveluita tarjoavat vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas.

Kaleva Median palveluksessa työskentelee noin 700 ihmistä. Liikevaihto vuonna 2019 oli 71,2 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Laakkonen, 040 762 5480

Kimmo Hyvärinen, 040 742 2185