Otsikkokone – uutistoimittajan työkalu käyttöön Kaleva Mediassa

Kaleva Media on ollut mukana VTT:n projektissa, jossa kehitettiin Otsikkokone, uutistoimittajan työkalu, jonka avulla voidaan sisällöntuotantovaiheessa arvioida otsikkoluonnoksen vaikuttavuutta artikkelin suosioon ja kiinnostavuuteen sekä optimoida uutisotsikon tehokkuus ilman ”klikkiotsikointia”.

VTT:n Otsikkokoneen testaaminen toteutettiin yhteistyössä Kaleva Median kanssa. Kaleva Median tarjoaman anonymisoidun datan avulla päästiin opettamaan Otsikkokoneen tekoälymalli todellisella sisällöllä sekä lukijakäyttäytymisellä ja arvioimaan näin kehitetyn työkalun toimivuutta uutistoimittajan tukena. Webanalytiikkatiedon lisäksi mallin kouluttamisessa käytettiin itse artikkeliin liittyvää tietoa, kuten sanamäärää, jotta webanalytiikkatiedon pohjalta pystyttiin laskemaan artikkelikohtainen keskimääräinen lukuaika ja lukuosuus.

Lue koko tiedote Media-alan tutkimussäätiön sivuilla.