Koskettavan Marras-lyhytelokuvan ensi-ilta Kalevan ja Lapin Kansan sivuilla 9.9.2019

Muhoslaisen Sami Mustosen ohjaama ja oululaisen Mutant Koala Picturesin tuottaman Marras-lyhytelokuvan ensi-ilta nähdään tilaajasisältönä Kaleva.fi ja Lapinkansa.fi sivustoilla syyskuun 9. päivä. Elokuva kertoo vuoteen 1288 sijoittuvan tarinan vuosiksi vaienneesta nuoresta Nuutti-tytöstä, jonka elämä saa täyskäännöksen, kun metsästysleiriin hyökätään ja tämä joutuu keskelle arvaamatonta erämaata. Elokuvassa seurataan Nuutin matkaa läpi muinaisen Suomen korven, jossa sää ja luonto sekä menneisyyden painolasti koettelevat.

Elokuva on jo ehtinyt niittää kansainvälistä mainetta tekijätiimin pokatessa palkinnot peräti kahdeksassa kategoriassa kansainvälisessä New York Cinematography Awards (NYCA) kilpailussa. Marras sai palkinnot kategorioista paras lyhytelokuva, kuvaus, ohjaus, musiikki, äänityö, tuottaja, leikkaus ja nuori näyttelijä. Kuukausittain palkituista voittajista valitaan myöhemmin Golden Eagle -pääpalkinnon saajat, jotka palkitaan NYCA Film Festivaleilla New Yorkissa ensi vuoden alkupuolella. Kilpailun tuomaristoon kuuluu neljä elokuva-alan tekijää Portugalista, Hollannista ja Filippiineiltä.

Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Saara Runtti ja Tuomas Kinnunen. Musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen ja valtaosan musiikista esittää Budapest Symphony Orchestra. Äänisuunnittelusta vastaa Kimmo Vänttinen.

Katso Marras Kalevan sivuilla >

Katso Marras Lapin Kansan sivuilla >

Katso Marras-lyhytelokuvan traileri

Marras-lyhytelokuva Facebookissa >

Tilaa Kaleva Median uutiskirje

Kaleva Median uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon paikallisista ilmiöistä ja tapahtumista sekä Pohjois-Suomen vaikuttavimmat ajankohtaistarjoukset koskien 15 paikallista mediaa. Tilaa uutiskirje >