Kaleva Median lehdet palkintosijoilla Suurilla Lehtipäivillä

Paikallis- ja kaupunkilehtien parhaimmisto palkittiin Suurilla Lehtipäivillä

Kaleva Median lehtien palkitut:

Paikallislehtikilpailussa 2018 1-päiväisistä lehdistä verkkosarja 1:n voitti Siikajokilaakso.

Siikajokilaakso on verkossa aktiivinen ja kotiseutuylpeä paikallislehti − jokilaakso tulee esille jo osuvasti nimetyissä virtaavissa uutiskategorioissa. Lehti uskaltaa myös uida vastavirtaan, ottaa
kantaa ja haastaa lukijoita. Silti lehdessä on yhdessä tekemisen ja olemisen meininki kuvia myöten. Siikkis tietää itsekin olevansa liikkis!

Verkkosarja 2:n voitti Koillissanomat. Koillissanomat on verkossa monipuolinen, lehden oma näkökulma tulee esille ja vuorovaikutus paikallisten ihmisten kanssa on hyvin vahvaa. Lukijoiden tuottama sisältö saa tilaa, ja yhteinen elämä jatkuu lehden sosiaalisen median kanavissa. Laadukas sisältö on tarjoiltu visuaalisesti miellyttävällä tavalla, jossa näkyy ylpeys omasta kotiseudusta.

Kaupunkilehtikilpailussa 2018 toiseksi tuli Uusi Rovaniemi. Lehdellä on erottuva paikallinen näkemys ja identiteetti, joka on visuaalisesti nuorekas ja moderni. Lehdessä on koko kilpajoukon parhaimmat valokuvat, jotka todella erottuvat edukseen. Taitto on selkeä, juuri tarpeeksi ilmava ja riittävän vaihteleva.

Vuoden kaupunkilehtijuttu –sarjan (tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuus) voitti Uusi Rovaniemi: Akka ratissa, tekijät: teksti Anne Torvinen, kuvat Jussi Leinonen ja Jouni Porsanger. Uusi Rovaniemi-lehdessä taiton tekeminen on kiitollista, sillä ulkoasun pohjatyö on tehty hyvin.
Se on kauttaaltaan moderni, selkeä ja typografialtaan hallittu. Lehdessä osataan myös käyttää valokuvia rohkeasti, raikkaasti ja yllättävästi. Palkitussa työssä kerrotaan naispuolisesta rallikuskista. Jutussa on vahva taitto ja laadukkaat kuvat saavat kiinnostumaan aiheesta, vaikka
ralli ei sinänsä kiinnostaisikaan. Ilahduttavan epätyypillinen valinta on aukeaman pääkuva, jossa etualan epätarkka koiran naama tuo tarinaan eloa ja huumoria.

Lähde: Suuri Lehtipäivä 2018 palkitut