Antti Kokkosesta Kalevan uusi päätoimittaja

Antti Kokkonen on Kalevan seuraava vastaava päätoimittaja. Kokkonen aloittaa Kalevan hallituksen kutsumana päätoimittajan tehtävässä 18.9.2023. Paikka vapautui, kun nykyinen päätoimittaja Sanna Keskinen siirtyy tamperelaisen Aamulehden vastaavaksi päätoimittajaksi. 

Kokkonen on työskennellyt Kaleva Mediaan kuuluvan Lapin Kansan päätoimittajana vuodesta 2009. Kokkonen on Julkisen sanan neuvoston varapuheenjohtaja. 

Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkosen mukaan Antti Kokkonen on juuri oikea henkilö johtamaan Kalevan toimitusta muuttuvassa mediakentässä. 

”Antti Kokkonen on kokenut journalisti, joka tunnetaan niin Pohjois-Suomessa kuin valtakunnan tasolla. Hänellä on kiistattomat ansiot paikallisen median johtamisesta ja digitaalisen transformaation edistämisestä Lapin Kansassa. Kokkonen tuntee toimintaympäristön ja yhtiön erinomaisesti. Hänellä on selkeä käsitys siitä, miten Kalevaa kehittämistä pitää jatkaa.” 

Ennen Lapin Kansan päätoimittajuutta Kokkonen on työskennellyt keskeisissä tehtävissä muun muassa Helsingin Sanomissa, Ylessä ja Kalevassa. 

Ouluun syksyn aikana muuttava Kokkonen jatkaa toistaiseksi myös Lapin Kansan vastaavana päätoimittajana. Seuraajan rekrytointi Lapin Kansaan aloitetaan välittömästi.