Kalevan toimitus ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi

Suuri Journalistipalkinto 2022 -ehdokkaat julkistettiin torstaina aamupäivällä. Kaleva on valittu ehdolle Vuoden alueellinen vaikuttaja -sarjassa. Ehdokkuuden toi uutisointi Oulun kaupunginjohtajahaun kiemuroista, joiden keskiössä oli entinen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

Kaleva selvitti tapauksen taustat, ja esille nousi myös muun virkamiesjohdon ja poliittisen johdon toiminta varoitusmenettelyssä. Esimerkiksi Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljanen piti varoitusta liian kevyenä toimenpiteenä.

Keskeisessä roolissa uutisoinnissa oli Kalevan kaupunki ja kunnat -tiimin toimittaja Panu Sivula.

– Uutinen ex-yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin Nissan Navaran käytöstä syntyi nopeasti sen jälkeen, kun Oulun kaupungilta oli lopulta saatu riittävästi asiakirjoja jutunteon pohjaksi. Asiakirjat hankittiin tietopyynnöllä, ja useampaan kertaan kaupungilta karhuamalla. Jatkojutussani rikosoikeuden ja korruption asiantuntijat antoivat lausunnoillaan vahvistuksen siitä, että kyseessä on vakava väärinkäytös, Sivula sanoo.

Lue lisää https://www.kaleva.fi/kalevan-toimitus-on-ehdolla-suuren-journalistipalk/5293659