Kaleva Median lehdet menestyivät lehtikilpailussa

Kaleva Median kaupunki- ja paikallislehdet menestyivät Uutismedian liiton järjestämässä Paikallis- ja Kaupunkilehtikilpailussa. Kaleva Median lehdet ja jutut saivat yhteensä 8 palkintoa.

Kaupunkilehdet

Kaupunkilehtien parhaaksi valittiin Forum24.
”Miellyttävän lukukokemuksen tarjonnut lehti erottui erityisesti monipuolisilla jutuillaan. Lehden laadukkaasti toteutettu Instagram-tili sai tuomaristolta kehuja.”

Kaleva Median julkaisema Forum24 ilmestyy Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa sekä Iissä, Limingassa, Muhoksella, Tyrnävällä ja Kempeleessä.

Toiseksi kaupunkilehtikilpailussa sijoittui Uusi Rovaniemi.
”Onnistuneen taiton ja visuaalisen ilmeen ansiosta miellyttävä lukea. Lukijoita osallistava ja sympaattinen teemasarja koirista ihastutti tuomaristoa.”

Kaleva Median julkaisema Uusi Rovaniemi ilmestyy Lapissa Rovaniemellä.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien -sarja

Raahen seutu sijoittui toiseksi.
”Raahen Seutu käsittelee mielenkiintoisia aiheita ja sen juttutyypit ovat monipuolisia. Lehdessä käytetty kieli on sujuvaa, rikasta ja genretietoista. Sen näkökulmat ovat paikallisia ja asiakeskeisiä, ja ajankohtaisten aiheiden lisäksi lehden jutut katsovat myös tulevaisuuteen. Selkeä ja toimiva taitto sekä raikas teemaväri kantavat läpi koko lehden. Pirteät teemavärit jatkuvat paperista verkkoon, mikä luo yhtenäisyyttä. Oivaltavat, ilmeikkäät ja toiminnalliset kuvat elävöittävät Raahen Seutua.”

Kaleva Median julkaisema Raahen Seutu ilmestyy Pohjois-Pohjanmaalla Raahessa, Pyhäjoella ja Siikajoella.

Paikallislehtijutut

Paikallislehtijuttukilpailun 1. sarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta.
Sarjan voitti Raahen Seudussa julkaistu juttu Inhottavan ihanaa 20.5.2022 (teksti Sari Jaatinen, kuvat Vesa Joensuu, taitto Maarit Kesti).
”Upea kokonaisuus. Juttu on sujuva ja kaunista kieltä. Kuvat ovat erinomaiset, pääkuva pysäyttää ja muut kuvat tekevät kuvakerronnasta kokonaisen. Taitto on selkeä, lukeminen helppoa ja ilmaakin käytetty kauniisti.”

Sarjassa toiseksi sijoittui Raahen Seudussa julkaistu juttu ”Lumisavusauna ei ole hätähousuja varten” 7.2.2022 (teksti Sari Jaatinen, kuvat Vesa Joensuu, taitto Toni Länkinen)
”Hyvin kirjoitettu juttu, joka vie lukijan mukaan lumisavusaunan tekoon ja lämmitykseen. Kuvakerronta on erinomaista. Kuvissa on hyvä hierarkia. Taitto on selkeä ja tekee lukemisen helpoksi.”

Sarjassa kolmanneksi sijoittui Koillissanomissa julkaistu ”Aatteen palossa loppuun asti” (14.10.2021)
teksti: Terhi Marjakangas, kuvitus: Veli-Matti Ural
”Visuaalisuus herättää heti mielenkiinnon. Sarjakuvan kuvitus toimii jutun kuvituksena hienosti. Taitto on selkeä. Teksti kertoo mukavasti paikallisen sisällissodan aikaan liittyvän miehen tarinan. Kansisivun otsikossa sanan punainen värittäminen punaiseksi melko kulunut kikka.”

Paikallislehtijuttukilpailun 2. sarjassa kilpailtiin tekstin voimalla
Sarjan toisen palkinnon sai Rantalakeuden Heli Rintala jutullaan ”Se oli rakkaudentäyteistä leikkiä” (11.5.2021)
”Lämminhenkinen, empaattisella otteella kirjoitettu ja sujuvasti soljuva seniori-ikäisen miesparin haastattelu, johon sisältyy paitsi tarinaa rakkaudesta ja yritystoiminnasta, myös ikääntymisestä. Kainalojutussa nostetaan ansiokkaasti ja ajankohtaisesti esille kirkon suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin nykypäivänä. Tarkastelukulmana kainalojutussa on toisen haastatellun näkemys asiasta.”

Kolmanneksi sijoittui Koillissanomien Jenny Halvari jutullaan ”Laura, mikset tulisi Koillismaalle?” (19.8.2021)
”Nokkela ja napakka sekä paikallista tarjontaa humoristisella otteella nostattava pääkirjoitus, joka vastaa Ylen kirjoittajan matkailuaiheiseen kolumniin. Hieno osoitus siitä, että myös pääkirjoituksessa voi revitellä, ja pysyä silti asiassa. Teksti osoittaa perustellen, että Suomeen tai ainakaan Koillismaahan ei todellakaan tarvitse olla pettynyt matkailukohteena. Lehden pääkirjoituspalsta on kekseliäs, koska P.S.-osiossa kirjoittaja pääsee lyhyesti pureutumaan vielä toiseen ajankohtaiseen asiaan, koronataudin pikatestaukseen kantaaottavasti.”

Lisätietoja: https://www.uutismediat.fi/artikkelit/uutiset/