Radio Kalevan kuuluvuusalue laajenee Iihin ja Haapavedelle

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Kaleva365 Oy:lle toimiluvan kahdelle uudelle paikkakunnalle. Uudet paikkakunnat ovat Ii (96,0 MHz) ja Haapavesi (94,3 MHz).

Uudet lähetinpaikkakunnat laajentavat Radio Kalevan kuuluvutta merkittävästi. Radio Kaleva kuuluu jatkossa Oulun pohjoispuolella nelostiellä Oulusta Kemiin saakka. Haapaveden taajuuden puolestaan arvioidaan kattavan muun muassa Nivalan, Ylivieskan, Alavieskan, Oulaisen, Kärsämäen ja Vihannin.

Nyt myönnettyjen paikkakuntien lisäksi lupaa on haettu myös Kuusamoon ja Pudasjärvelle. Näiden paikkakuntien osalta hakemuksen käsittely siirtyy valtioneuvostolle, koska hakijoita oli enemmän kuin vapaita taajuuksia on tarjolla. Jos luvat myönnetään Kaleva365 Oy:lle, Radio Kaleva kattaa Koillismaan ja koko matkan Kuusamontietä Oulusta Kuusamoon saakka. Kuusamon lähetin ulottuu pohjoisen suuntaan lähes Kemijärvelle saakka.

Radio Kalevan lähetykset alkavat kuulua uusilla paikkakunnilla talven aikana. Aikataulu tarkentuu lähiaikoina.