Raahen Seudulle kultaa ja hopeaa paikallismediakisassa, kärkisijoilla myös Rantalakeus, Koillissanomat ja Uusi Rovaniemi

Raahen Seutu on sijoittunut toiseksi Uutismedian liiton järjestämässä Paikallismediakilpailussa vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.
Raadin mukaan Raahen Seutu käsittelee ansiokkaasti yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita paikallisista näkökulmista.

– Printin ja verkon visuaalinen ilme on raikas ja ajan hermolla. Raati kiittää myös verkon kerronnan moninaisia keinoja: kuva ja videosisällöt ovat tarinallisia, laadukkaita ja mukaansatempaavia. Raahen Seutua lukiessa sivistyy, oppii uutta ja tulee hyvälle tuulelle, arvioi raati.

Rantalakeus palkittiin neljänneksi parhaana paikallismediana yksipäiväisten sarjassa. Raati arvosti erityisesti Rantalakeuden verkkolehteä, jossa juttuja on rikastettu tasokkailla kuvagallerioilla, videoilla ja podcasteilla.

Juttumatka Hailuotoon poiki Raahen Seudulle kultaa, Uusi Rovaniemi palkittiin sekä kokonaisuutta että tekstiä arvioivissa sarjoissa

Raahen Seutu oli voitokas myös paikallislehtien juttukilpailun tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta arvioivassa sarjassa. Raahen Seudussa julkaistu, toimittaja Raili Viirretin, valokuvaaja Vesa Joensuun ja taittaja Maarit Kestin yhteistyönä syntynyt juttu Alussa oli koivulankku, voitti ensimmäisen palkinnon.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että jutun kokonaisuus oli selkeä ja rauhallinen, ja iso kansikuvavinkki vie hienosti tunnelmaan. Sisäaukeama lunastaa lukijan odotukset: tasapainoinen taitto, jossa on detaljikuvaa, yleiskuvaa ja juuri sopivan mittainen juttu, joka on niin perinteinen henkilö- kuin yritysjuttukin.
Sarjan kolmannen sijan nappasi Koillissanomien juttu Mestarin kosketus. Toimittaja Reino Hämeenniemen ja valokuvaaja Mikko Halvarin juttu oli raadin mielestä lempeästi kirjoitettu, kuvattu ja taitettu henkilökuva.

Kaupunkilehtien kilpailussa Uusi Rovaniemi palkittiin hopealla kahdessa sarjassa. Tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta arvioivassa sarjassa toiseksi sijoittui Leena Talvensaaren kirjoittama ja Veera Vasaran taittama juttu Kaikki alkoi näädänpolulta. Tekstin voimaa arvioivassa sarjassa toiseksi sijoittui Leena Talvensaaren kirjoittama kolumni Korona vei äidin hoivakodissa.

Uutismedian liitto palkitsi parhaat lehdet ja jutut Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella 11.11.2021. Kaleva Media onnittelee kaikkia palkinnon saajia! Katso kaikki palkitut Uutismedian liiton sivuilla.