Sanna Keskisestä Kalevan uusi päätoimittaja

Sanna Keskinen, 45, on valittu Kalevan uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.5.2020. Kalevan nykyinen päätoimittaja Kyösti Karvonen siirtyy eläkkeelle kevään aikana.

Keskinen työskentelee tällä hetkellä Kainuun Sanomien päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Oulun kaupungin viestintäjohtajana ja Raahen Seudun päätoimittajana. Koulutukseltaan Keskinen on filosofian maisteri.

”Päätoimittaja Sanna Keskisellä on monipuolista johtamiskokemusta mediasta ja hän tuntee Kalevan alueen hyvin. Hänellä on journalistisen osaamisen lisäksi erinomaiset edellytykset kehittää Kalevan sisältöjä kaikissa kanavissa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Taisto Riski.

Kaleva kasvaa voimakkaasti digitaalisissa kanavissa ja tavoittaa verkossa 1,1 miljoona suomalaista joka kuukausi. Digitilaajien määrä kasvoi noin 40 prosenttia vuoden 2019 aikana.

Sanna Keskinen, kuva: Jarmo Kontiainen

”On hienoa päästä luotsaamaan Kalevaa eteenpäin. Lehdellä on ammattitaitoinen toimitus, tulevaisuuteen suuntaava strategia ja edelleen vahva asema levikkialueellaan, mikä antaa hyvät lähtökohdat kehittämiseen. Kalevan päätoimittajuus on monipuolinen näköalapaikka, jollaisia on harvoin tarjolla.” toteaa tuleva Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.

Kaleva Media lyhyesti

Kaleva on osa Kaleva Mediaa. Kaleva Media tarjoaa paikallisesti kiinnostavia sisältöjä, palvelumalleja ja -alustoja. Kaleva Media panostaa laadukkaaseen journalismiin, sisältötuotteisiin sekä mainonnan kokonaisratkaisuihin erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut: Kaleva, Forum24, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Oulu-lehti ja Pudasjärvi-lehti sekä niiden kattavat digitaaliset kanavat ja palvelut. Myös yli 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy on osa Kaleva Mediaa. Markkinointipalveluita tarjoavat vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas.

Kaleva Median palveluksessa työskentelee noin 700 ihmistä. Liikevaihto vuonna 2018 oli 69,2 miljoonaa euroa.