70-vuotias Koillissanomat uudistuu seitsenpäiväiseksi uutismediaksi

Koillissanomat täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja uudistuu juhlavuoden aluksi. Tammikuun puolivälissä lehden verkkosivut siirtyvät uudelle, nykyaikaiselle julkaisualustalle. Muutoksen myötä lukijoille on tarjolla yhä kiinnostavampi seitsemänpäiväinen uutismedia verkossa. Samalla painettu lehti muuttuu
kolmepäiväiseksi.

– Suuri osa lukijoistamme haluaa lukea uutisensa verkossa. Nyt voimme hoitaa sitä paremmin ja nopeammin läpi koko viikon. Kaikki eivät kuitenkaan halua siirtyä vain digin lukijoiksi. Painettuun lehteen kokoamme kattavan uutispaketin kolmesti viikossa, Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvari kertoo.

Painetun lehden ilmestymispäivät ovat jatkossa maanantai, keskiviikko ja torstai. Lehdestä löydät jatkossakin kaikki tutut ja tärkeät Koillissanomien sisällöt.

– Maanantain lehti aloittaa tutusti viikon paikallisilla puheenaiheilla ja Historia-sivuilla. Keskiviikon lehdessä ovat jatkossa Liikenne-sivut ja Autopörssi sekä monelle tilaajallemme todella tärkeät Kuusamon seurakunnalliset uutiset. Torstain lehdestä löydät menovinkit koko loppuviikkoon sekä aiemmin perjantain lehdessä olleen pidemmän reportaasin, Halvari jatkaa.

Verkkomediassa puolestaan on jatkossa tilaajille tarjolla kaikki Koillissanomien uutiset sekä digitaalisen kerronnan mahdollisuuksia hyödyntävää, paikallisesti kiinnostavaa sisältöä. Muutoksen yhteydessä suurin osa verkon sisällöstä muuttuu vain tilaajille tarkoitetuksi.

Lisämahdollisuuksia mainostajalle

Muutoksen myötä käyttöön tuleva uusi verkkoalusta mahdollistaa kokonaan uusia toimintoja ja mainosmalleja mainostajille sekä toimituksen työnkulun osalta helpottuu erityisesti verkkoon ja mobiiliin soveltuvan sisällön tekeminen. Kaleva Median julkaisemista lehdistä Lapin Kansa on jo siirtynyt uudelle alustalle ja seuraavana siirtyy Raahen Seutu.

– Lapin Kansassa uusi verkkoalusta on ollut sekä mainostajien, lukijoiden että tekijöiden mieleen. Odotamme innolla sen käyttöönottoa Koillissanomissa, Jenny Halvari sanoo.

Koillissanomien näköislehti ja näköislehtisovellus jatkavat nykyisellään. Näköislehti on muutoksen jälkeen kolmipäiväinen, kuten painettu lehtikin.

Katso lisää

Digimarkkinointi Koillissanomissa

Sisältömarkkinoinnin tuotteet

Printtimainonta Koillissanomissa