KameOn – Pohjoisen portti e-urheilun maailmaan

Pohjoisen mediatalo Kaleva Media ja oululainen Hercules Esports ovat yhdistäneet voimansa ja osaamisensa luoden alun uudelle, pohjoisen e-urheilutoiminnalle KameOn:lle. KameOn on kattava esportin yhteistyömuoto, jonka mahdollistavat yhdessä Kaleva Media ja Hercules Esports. Yhteistyön taustalla on vahva markkinoinnin ja media-alan yritys ja oululainen harraste- ja kilpapelaamista edistävä e-urheiluseura.

Esport eli e-urheilu on kilpapelaamista, jossa joukkueet tai yksilöt pelaavat tosiaan vastaan nykyisin pitkälti verkkopeleissä. Tyypillisiä pelejä ovat taistelu- ja strategiapelit, mutta paljon muitakin kisattavia pelejä löytyy. Myös ”Virtual Reality” ja ”Augmented Reality” -pelit tulevat voimakkaasti valtaamaan alaa lähitulevaisuudessa. Yleensäkin pelaamisen suosio ja markkinat ovat kasvaneet vahvasti viime vuosina. Markkina on myös mielenkiintoinen ja kasvava nuorempien kohderyhmien tavoittamiseksi. Lisäksi e-urheilun ala tarjoaa nuorille koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia entistä enemmän.

KameOn:n tavoitteena on edistää pohjoisen e-urheilua, kasvattaa sen tietoisuutta ja ennen kaikkea mahdollistaa e-urheilun harrastaminen kaikille. Lisäksi tavoitteena on järjestää erilaisia koulutus-, valistus- ja peliturnaustapahtumia – niin nuorille kuin vanhemmille. Tavoitteena on myös edistää nuorten koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia e-urheilun alalla. Aluksi keskitymme pohjoisen alueelle, mutta tarkoituksena on myös laajentaa toimintaa valtakunnallisesti.

KameOn:n tarjontaan kuuluu mm. KameOn pelipaku, joka tuo pelitapahtuman paikanpäälle. Paku sisältää vaaditut resurssit: pelitietokoneita ja koitokseen valmiita Herculeksen urhoja. PeliPakun avulla kunnat ja kaupungit voivat helposti järjestää ohjattua pelitoimintaa lapsille ja nuorille. Lisäksi nuorille järjestetään kesä- ja syyslomaleirejä. Olemme myös mukana erilaisissa tapahtumissa tai järjestämme omia peliturnaustapahtumia. Kameon.gg –sivustolta löytyy lisää tietoa ja aiheeseen liittyviä artikkeleita, striimauksia, videoita ja fiiliksiä.

E-urheilu sopii kaikenikäisille pelaajille. Kuva Herculeksen peliaitasta Oulun torilta. Kuva: Sami Peltokorpi / Kaleva Media

KameOn nimen taustalla on useampikin oivaltava ajatus. KameOn on leikkimielisesti oululainen, pohjoinen versio englantilaisesta sanonnasta game on eli peli päälle. KameOn taustalla ovat Kaleva Media ja Hercules, jotka yhdessä tarjoavat konseptin pohjoiseen – Kame = Kaleva Media viestii ja On = Hercules Esports laittaa pelit pyörimään. Lisäksi nimi viittaa KameOn:n maskottiin kameleonttiin ja logoon, joka vaihtaa väriä ja tarjoaa jännitystä sekä uusia kokemuksia kilpapelimaailmassa.

”Kaleva Median tavoitteena on vahvistaa yhteistä Pohjoisen kasvutarinaa paikallisuuden maailmanvalloituksen hengessä. KameOn ja yhteistyö Herculeksen kanssa tukevat tätä tavoitettamme sekä vahvasti myös arvojamme – yhdessä saavuttamista, rohkeutta uudistua ja vastuullisuutta. Kilpaurheilu on mielenkiintoinen ja keskustelua herättävä aihe ja sillä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Lähdimme enemmän kuin mielellään mukaan luomaan jotain uutta ja merkittävää yhdessä Herculeksen kanssa ydinalueellemme”, toteaa Kaleva Median markkinointipäällikkö Tiina Koskela.

”Hercules Esports haluaa kertoa toimintansa kautta laajalti, mitä e-urheilu on, kumota siihen liittyviä vääriä uskomuksia sekä lisätä tietoisuutta alasta eri kohderyhmille. Koko urheilun maailma tulee muuttumaan kovasti lähitulevaisuudessa ja haluamme olla eturintamassa haistelemassa uusia tuulia sekä samalla olla kehittämässä uutta. Esports on laaja käsite, joka muuttuu jatkuvasti kontekstin sisällä. Lähde mukaan seuraamaan tulevaisuuden urheilua; voit yllättyä mitä kaikkea se tarjoaa”, kertoo JS Herculeksen Esport manageri Tuomas Tarkki.

Herculeksen peliaitta Oulun torilla ja pelit maakuntaan vievä KameOn pelipaku. Kuva: Sami Peltokorpi / Kaleva Media

Kaleva Media on paikallisia sisältöjä ja palveluja tarjoava pohjoisen mediatalo. Olemme ponnistaneet Kaleva-lehdestä sisältöjen ja vaikuttamisen yhtiöksi, jonka monipuoliset palvelut rikastuttavat ja helpottavat paikallisten ihmisten ja yritysten elämää. Kaleva Mediaan kuuluu tällä hetkellä viisitoista paikallisjulkaisua Pohjois-Suomessa. Tarjoamme laadukasta paikallista journalismia, sisältötuotteita lukijoille sekä mainonnan kokonaisratkaisuja erilaisissa digitaalisissa kanavissa ja painetussa mediassa mainostajille. Julkaisujen lisäksi tarjoamme valtakunnallisia markkinointipalveluita, kuten vaikuttaja- ja digimarkkinointia.

Hercules Esports on oululainen harraste- ja kilpapelaamista edistävä e-urheiluseura. Teemme täysin uudenlaista digitaalista nuorisotyötä e-urheilun saralla. Seuramme keskittyy pelivalmennuksen ohella lasten ja nuorten elämänhallinnan sekä elämässä tarvittavien taitojen kehittämiseen. E-urheilu on luonnostaan tasa-arvoinen laji, joka kuuluu kaikille. Toimintamme tarjoaa jokaiselle e-urheilusta kiinnostuneelle mahdollisuuden harrastaa, kehittyä, kilpailla ja pitää hauskaa haluamallaan tasolla yhteisössä, joka ei syrji ketään. Nuorisovalmennuksen lisäksi järjestämme tapahtumia, leirejä, turnauksia, liigoja ja koulutuksia. Löydät toiminnastamme lisätietoa tutustumalla sivujemme tarjontaan www.hercules.gg