Kaleva Oy:lle postitoimilupa

Valtioneuvosto myönsi 10.3.2016 Kaleva Oy:lle alueellisen postitoimiluvan. Kaleva voi toimilupa-alueellaan harjoittaa sopimusasiakkaille suunnattua luvanvaraista postitoimintaa kuten osoitteellisten kirjelähetysten jakelua 10.3.2016 alkaen.

Kaleva Oy:n toimilupa-alue kattaa Pohjois-Pohjanmaan kunnat kokonaisuudessaan: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska. Toimilupa-alueella on noin 180 000 kotitaloutta.

– Meillä on valmiiksi olemassa oleva jakelulogistiikka ja toimiva lehden varhaisjakeluverkosto. Osoitteellinen posti tulee täydentämään tätä verkostoa. Postitoimiluvalla on Kalevan jakeluliiketoimintaa piristävä vaikutus. Alueen yrityksille Kaleva tarjoaa hyvän vaihtoehdon kirjepostin jakamiseen, Kalevan liiketoimintajohtaja Juha Portaankorva sanoo.

Valtioneuvosto myönsi alueellisia postitoimilupia torstain istunnossaan yhteensä yhdeksälle eri yhtiölle. Aikaisemmin alueellisia postitoimilupia on ollut kolmella yhtiöllä. Valtaosa vanhoista ja uusista postitoimiluvan saaneista yhtiöistä on Kalevan tavoin Jakeluyhtiö Suomi Oy:n osakkaita.

Lisätiedot:

Juha Portaankorva, liiketoimintajohtaja, 044 7995776
Janne Koski, jakelujohtaja, 0447949795