Kaleva omistajaksi Indiedays-blo­gi­por­taa­liin

Kaleva on ostanut osake-enemmistön Indiedays Oy:stä, joka on Suomen johtava blogiportaali. Indiedaysin bloggaajayhteisöön kuuluu viitisensataa blogia, jotka tavoittavat viikossa lähes 300 000 lukijaa.

Indiedaysin bloggaajayhteisöön kuuluu viitisensataa blogia.

Kalevan toimitusjohtajan Jukka Haapalaisen mukaan kyseessä on digitaaliseen liiketoimintaan kohdistuva panostus, joka tukee Kalevan tavoitteita innovatiivisten verkkoratkaisujen tarjoamiseksi asiakkailleen.

– Lukijamäärältään Suomen suurin blogiportaali Indiedays on Kalevalle luonteva laajennus, kun pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme verkossa elämyksellisiä lukuhetkiä ja yhteisön, jossa jakaa kokemuksia, Haapalainen sanoo.

Indiedaysillä on itsenäinen rooli konsernissa, mutta se tekee jatkossa yhteistyötä myös muiden konsernin toimintojen kanssa.

– Indiedays jatkaa sosiaalisen median sisältömarkkinoinnin edelläkävijänä, jonka kehitykselle ja kasvulle Kaleva avaa uuden vaihteen ja suuremmat resurssit, kertoo Indiedaysin perustaja ja toimitusjohtaja Esa Suurio.

Esa Suurio jatkaa yrityksen toimitusjohtajana omistusjärjestelyjen jälkeen kuten myös myyntijohtaja Lauri Harju. He ovat kumpikin yhtiön osakkaita.

Kaleva on Oulussa toimiva monimediayhtiö, jonka lehtiliiketoiminnan päätuote Kaleva on Pohjois-Suomen suurin ja Suomen neljänneksi suurin seitsenpäiväinen sanomalehti. Yhtiön palveluksessa on noin 500 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 56,6 miljoonaa euroa.