Kaleva rakentaa uuden mediatalon Oulun Karjasillalle

Kaleva Oy:lle rakennetaan huippu-uudenaikainen mediatalo Oulun Karjasillalle. Kalevan pääkonttori, uusi mediatalo sijoittuu samaan kortteliin Oulun kaupungin Ympäristötalon eli kansanomaisesti ruostetalon kanssa. Uuden pääkonttorin suunnittelija on oululainen arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy, joka on suunnitellut myös Ympäristötalon.

Rakennustyöt voidaan aloittaa mahdollisimman pian ja pääkonttori valmistuu vuoden 2016 lopulla.

Uuteen 5-kerroksiseen toimitaloon sijoittuvat hallinto, toimitus, markkinointi ja digitaalinen kehitystyö.Talon alakertaan tulee Kalevan oma asiakaspalvelupiste ja ulkopuolisia liiketiloja, kuten kioskimyymälä sekä päiväaikaan toimiva lounas- ja ruokaravintola. Rakennuksen ylempiin kerroksiin muuttavat toimitus, hallinto, markkinointi ja digitaalinen kehitystyö.

Julkisivultaan Kalevan pääkonttoria verhoaa vaalea metallikehikko, joka valaistaan sisältä led-valoilla niin, että julkisivussa voidaan kuljettaa liikkuvaa uutiskuvaa.

Pääkonttorin sijoitukseen oli mukana useita vaihtoehtoja, uutta ja vanhaa tilaa. Valittu paikka on sekä kokonaistaloudellisin että toiminnallisesti järkevin ratkaisu.