Kaleva Media, Oulun Osuuspankki ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö – Yhdessä koulurauhan puolesta

Kolme pohjoisen alueen toimijaa – Kaleva Media‍, Oulun Osuuspankki ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö‍ lähtevät yhdessä toimimaan koulurauhan puolesta ja kiusaamista vastaan.

Kolmikolla on yhteinen tavoite – haluamme nostaa kaveritaidot, ryhmähengen ja yhteisöllisyyden aktiiviseen keskusteluun kodeissa, kouluissa ja koko paikallisyhteisössä. Näillä teemoilla on mahdollista toimia kiusaamista vastaan ja edistää siten koko toimintaympäristö turvallisuutta ja hyvinvointia.

Oulun Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio kertoo jo pitkään pohtineensa, miten yritykset voisivat omalla toiminnallaan puolustaa koulurauhaa ja vaikuttaa kiusaamisen kitkemiseen kouluissa.

– Yritysten liiketoiminnallinen menestys mahdollistaa yhteisöllisiä tekoja. Olen todella iloinen, että Kaleva Media ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö lähtivät yhdessä mukaan hankkeeseen, jollaista ei ole taidettu vielä missään muualla toteuttaa, hän iloitsee.

– Kaleva Median tarkoituksena on vahvistaa pohjoisen henkistä ja taloudellista virettä. Nuorten hyvinvointi on tärkeä ja kauaskantoinen asia, jolla rakennetaan parempaa elämää pohjoisessa, Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen jatkaa.

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön perustehtävän, diakonian, ytimessä on tunnistaa ihmisen avun tarvetta sekä etsiä keinoja tukea ja voimaannuttaa, joten mukaan lähteminen on heille luontevaa.

– Kiusaamisen kysymyksiin on tärkeää pyrkiä vaikuttamaan paitsi yksilöiden myös rakenteiden tasolla. Tämä yhteistyöprojekti sopii siten meidän tarkoitusperiimme vallan hyvin. Ristiriitoja ja vaikeuksia tulee elämässä eteen niin lapsilla kuin aikuisilla, mutta olennaista on oppia selvittämään asioita ja katsomaan porukalla eteenpäin, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön toimitusjohtaja Mikko Lapola painottaa.

Oulun Osuuspankki, Kaleva Media ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö ovat budjetoineet hankkeeseen tälle vuodelle 80 000 euroa, joka kohdistetaan suoraan lapsille. Mukana yhteistyössä ovat Oulun kaupungin sekä Muhoksen, Iin, Lumijoen ja Pyhännän alakoulut. Hankkeen puolustajaksi on lupautunut hienon uran Oulun Kärppien puolustajana tehnyt Lasse Kukkonen.

– Kantavana ajatuksena on, että luokka toimii yhdessä joukkueena eivätkä kaverit kiusaa toisiaan. Toki kouluvuoden aikana voi tulla ristiriitoja, mutta ne eivät ole esteenä kannustinrahan saamiselle. Asioista pitää kuitenkin pystyä keskustelemaan ja selvittämään ristiriidat yhdessä, Lasse Kukkonen summaa.

Hanke on kaksivuotinen, ja yhteistyökumppaniyritykset arvioivat sen toteutumista yhdessä koulujen kanssa lukuvuoden päätyttyä.

Lue lisää OP Median sivuilta >

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juha Laakkonen, Kaleva Media

Kaleva Median yhteystiedot >