Kaupunkimedioiden uusi aikakausi käynnistyy mobiilisovellus Oulu247:n myötä

Uusi kaupunkimedia Oulu247 käynnistyy Kaleva Median kaupunkilehtien Forum24:n ja Oulu-lehden kuratoimana tiistaina 4.2.2020. Mobiilisovelluksena toimivan palvelun ydinajatuksena on Kaleva Median lehtien maksuttoman sisällön lisäksi koostaa kaupunkilaisille hyödyllistä, ajankohtaista sisältöä sosiaalisesta mediasta.

Ensimmäisessä vaiheessa Oulussa lanseerattavan palvelun käyttäjille tämä tarkoittaa luotettavaa, henkilökohtaisesti räätälöitävää uutispalvelua, jota voi muokata omien kiinnostusten mukaan.

– Paikallisten uutisten ja ilmiöiden seuranta nousee Oulu247:n myötä Oulussa uudelle tasolle, kun kaupunkilehtien jatkuvan seurannan lisäksi uusi palvelu tarjoaa myös kaupunkilaisille ja yhteisöille mahdollisuuden osallistua sisällöntuotantoon luotettavalla ja valvotulla alustalla. Viime aikoina on nähty paikkatietoon perustuvien some-sovellusten käytön huima kasvu, mutta moderoinnista on puuttunut selkeä linja ja käyttäjille tarjottava räätälöitävyys, jonka Oulu247 nyt tarjoaa, Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen summaa.

Kaupunkilehtien sisällön lisäksi Oulu247 tarjoaa sosiaalisen median kanavista ja alueellisten toimijoiden lähteistä valikoitua sisältöä.

– Uutispalvelun lisäksi koostamme julkisista sosiaalisen median syötteistä paikallisesti kiinnostavaa tai alueellisesti rajautuvaa sisältöä, jota kuka tahansa kaupunkilainen voi tuottaa omien kanaviensa kautta käyttämällä #oulu247 merkintää julkaisuissaan, Kaleva Median kaupunkilehtien julkaisujohtaja Martti Turunen selventää.

Täysin vapaata julkaisuoikeutta kaupunkilaisille #oulu247 merkinnän käyttö ei kuitenkaan tarjoa, sillä toimituksen on aina hyväksyttävä palveluun lähetetty päivitys. Turunen selventää toimintatavan perustuvan journalistin ohjeisiin tietojen hankkimisesta ja julkaisemisesta.

– Päivityksen saapuessa toimitus tekee moderoinnin normaalin journalistisen lähdekritiikin mukaisesti ja julkaisee päivityksen palvelussa oman harkintansa mukaan. Olemme myös sisäisesti ohjeistaneet toimitusta huomioimaan Julkisen sanan neuvoston ohjeistus hyvästä journalistisesta tavasta, joka ohjeistaa yleisön oikeudeksi erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta, kun aineistoa julkaistaan toimituksellisessa sisällössä.

– Ja erityisesti kiinnitämme huomiota sisällön kunnioittavaan linjaan, kaikki julkinenkaan ei välttämättä ole aina julkaistavissa. Ja tietenkin pidämme kiinni Oulu247:n osalta täydestä journalistisesta riippumattomuudesta, Turunen tarkentaa.

Käyttäjälle tämä näkyy siten, että eri julkaisulähteet ja -aiheet on teemoitettu sovelluksessa omiin osastoihinsa. Kaupunkilaisten päivityksen sovelluksessa koostetaan Ihmisiltä-osioon ja varsinainen toimitettu sisältö ja yhteisöjen päivitykset Kaupunki nyt -osioon. Julkaisujen sisällöistä automaattisesti tunnistettavat aihealueet ja sijainnit sekä julkaisijakategoriat mahdollistavat käyttäjälle kiinnostavan julkaisuvirran räätälöinnin Minulle-osioon.

Oulu247 tarjoaa sisällön helppokäyttöisessä ja miellyttävässä muodossa jatkuvasti päivittyvässä sovelluksessa, joka on ladattavissa laitevalmistajien sovelluskaupoista. Kaupunkilaisten arkea helpottaessaan palvelu auttaa samalla yksittäistä julkaisijatahoa, kuten paikallisia yhteisöjä ja yrityksiä saamaan tavanomaiselle sosiaalisen median julkaisulleen laajemman yleisön.

– Käyttäjille maksuton palvelu tarjoaa mainostajille luotettavan ja toimitetun ympäristön oululaisten ja Oulun seudun asukkaiden tavoittamiseen. Palvelun käynnistysvaiheessa tarjoamme näkyvyyden Forum24-lehden ja Oulu-lehden nykyisille ja uusille asiakkaille maksutta, Kaleva Median B2B asiakasratkaisujen asiakkuusjohtaja Katja Hylkilä kertoo.

Oulu247 on ladattavissa maksutta Applen App Store ja Google Play -sovelluskaupoista, sovelluksen kehittämisestä ja tekijänoikeuksista vastaa Kaleva Media. Tutustu Oulu247:n verkkosivuilla: oulu247.fi

Lataa sovellus:
Apple App Storesta 
Google Play

Katso myös, Oulu247 mainostajille >