Missiona menestys – millä konsteilla nyt eteenpäin, pohjoinen?

Monissa yrityksissä täällä pohjoisen perukoilla painitaan isojen haasteiden alla. Samaa oli ilmassa vuonna 1899, kun perustajamme Juho Raappana kirjoitti Kalevan ohjelmajulistusta seuraavalle vuodelle, kun puute kohtasi pohjoisen Suomen. Kuten Raappanakin totesi, surkeilemalla ja epäröimisellä ei tämä vitsaus lievene.

Ensi vuonna meillä tulee täyteen 125 vuotta pohjoisen palvelijana. Niin kuin merkkipäivien kynnyksellä usein käy, tulee mieleen katsoa kuljettua matkaa. Olemme ilolla todenneet, että monessa muussakin asiassa olemme edelleen Raappanan linjoilla. Raappanan perustaman Kalevan missiona oli Oulun läänin henkinen ja aineellinen vaurastuminen. Hänen visionaan oli tuoda valoa kansalle, onnea ja tyytyväisyyttä joka kotiin. Kaikessa tekemisessämme on säilynyt lähtökohtana alusta lähtien totuus ja rakkaus.

Kaleva Median kasvun myötä toimimme Oulun läänin sijasta koko Pohjois-Suomessa. Haluamme kannustaa ja innostaa pohjoisen yrityksiä haasteellisten aikojen yli luomalla rohkeutta ja haastamalla esiin asennetta, jolla on menty ennenkin vaikeiden paikkojen yli. Tarvitaan asennetta, jolla vaikeudet käännetään voitoksi.

Painetta pitää kestää, jos haluaa menestyä

AC Oulun keskushyökkääjä Rasse Karjalainen kiteytti mielestäni menestyksen ytimen oivallisesti: ”Painetta pitää kestää, jos haluaa menestyä”. Menestyksen edessä on kyse siitä asenteesta, jolla reagoit vaikeuksiin. On ihan ok henkäistä, huokaista hetki ja hitusen harmitellakin, mutta sitten on jo nostettava itsensä uudelleen ylös.

On asetettava uudet tavoitteet, tehtävä töitä niiden eteen. Markkina on nyt haastava, mutta aina tulee parempia aikoja. Mitä vaikeampi paikka, sitä enemmän sitkeyttä tarvitaan.

Pienet teot joka päivä

On isoja unelmia ja suuria haaveita. Niitä kohti mennään arkisen tekemisen kautta. Tarvitaan konkreettisia välietappeja ja pienempiä tavoitteita. Menestyminen ei tule sattumalta, vaan se rakennetaan systemaattisella tekemisellä. Seiväshyppääjä Wilma Murrolta kysyttiin historiallisen EM-kultamitalin voittamisen jälkeen, mikä oli hänen voittonsa salaisuus. Wilma vastasi epäröimättä, että ei siinä mitään erityistä salaisuutta ollut. Hän kertoi tehneensä vain saman suorituksen, jonka tekee harjoituksissa joka ikinen päivä.

Treenaaminen tuo varmuutta suoritukseen, ja kun voi luottaa suorituskykyynsä, riittää, että pitää mielen kurissa kylmähermoisesti. Menestyksen takana on kova henkinen kantti, jota sitäkin voi treenata. Pienin teoin, joka päivä.

Tiiminä kohti yhteistä visiota ja unelmaa

Vaikeuksien edessä on inhimillistä käpertyä itseensä ja yrittää yksin ratkoa kasvavia ongelmia. Pitääkö jaksaa yksin? Ei tarvitse. Lähes jokainen urheilija ja johtaja vannoo hyvän tiimin ja tukiverkoston nimiin.

Naiskiekkoilun Kärppäikoni Saija Tarkki on kertonut koskettavasti siitä, miten hänen huippu-urheilijan uransa on vaatinut miehensä ja lähimmäisten sekä joukkuekavereiden tukea. Taaperoiden mukaan ottaminen kisamatkoille on vaatinut joustoa ja sopeutumista sekä perheeltä että joukkuekavereilta. Tähän on helppoa uraäitien ja -isien samaistua. Kokoa siis ympärillesi hyvä verkosto, niin työpaikalla kuin yksityiselämässä. Sillä joukkue, joka uskoo yhteiseen visioon ja unelmaan, pystyy ihmeisiin.

Vierivä kivi ei sammaloidu, tyytyväisyys tappaa kehityksen

Kun markkina on vaikea, pitää pystyä uudistumaan, sillä muuttuvissa tilanteissa kilpailuetukin vanhenee. Hyvinä aikoina on helppo tyytyä siihen, että löllötellään menemään eikä haasteta itseä tai omia ajatuksia. Haastavissa markkinatilanteissa ulkoa tulevat haasteet voivat tuntua rajuilta.

Kun missiona on menestys, onnistumisen ratkaisee se, miten kykenee pitämään omaa motivaatiota yllä vaikeina aikoina. Uskokaa pois, meillä on mediatalona tästä kokemusta.

Kaikki muu voi muuttua, mutta meidän missiomme säilyy samana kuin se on ollut 125 vuotta. Se on pohjoisen elinvoimaisuuden ylläpitäminen ja vahvistaminen. Missä muualla olisi ihmisen niin hyvä elää ja yrittää kuin täällä pohjoisen perukoilla?

Keksitään yhdessä ratkaisuja. Ollaan yhteydessä, tehdään tekoja pohjoisen puolesta. Kynnys on alhaalla. Me olemme pohjoisen oma.

Teksti: HEIDI KANANEN
Yrityspalveluiden johtaja, Kaleva Media

Heidi Kananen

johtaja, yritysasiakkaat ja palvelut
040 410 9541
heidi.kananen@kalevamedia.fi

Heidille pohjoisen menestys on sydämen asia, ja hän seisoo vaikka päällään auttaakseen yrityksiä ja ihmisiä menestymään.

Me tunnemme pohjoisen ihmiset. Osaamme auttaa, kun yrityksesi haluaa tavoittaa seikkailijat, vastuunkantajat ja uteliaat. Vastuulliset ja valveutuneet. Pohjoisen ihmiset.

Katso lisää ja innostu

  • Palvelumme

    Mainostamalla vahvistat brändiäsi – ja vahvat brändit tekevät tutkitusti enemmän kauppaa.

    Palvelumme

  • Kasvuherätys: Missiona menestys

    Tahtoa, visiota, sinnikkyyttä. Menestys niin urheilussa kuin yrittäjyydessä voi vaatia myös hyppysellisen onnea, hurjan määrän harjoitusta ja taitoa ponnistaa pohjakosketuksista takaisin huipulle. Tilaisuudessa tarinoitaan jakoivat nykyiset ja entiset huippu-urheilijat sekä paikalliset yrittäjät.

    Katso tallenne