Leden tulee Oulaisiin – Pyhäjokiseudun livelähetyksessä keskustellaan mahdollisuuksista

Ilmassa oli suuren odotuksen tuntua, kun tieto ison yrityksen rantautumisesta Oulaisiin tuli päätöksentekoprosesseista julki. Kuka, mitä ja mistä? Kysymyksiä sateli kuntalaisilta toisille, asiasta puhuttiin huoltoasemien parlamenteissa, toreilla ja tapahtumissa. Meiltä paikallislehden tekijöiltäkin udeltiin asiaa tiukastikin, kun oletettiin meidän tietävän taustoista enemmän kuin julkisissa asiakirjoissa oli nähtävillä.

Se oli yksi iltapäivä, kun saimme Pyhäjokiseudun uutisvirtaan varmistuksen siitä, että Leden Group keskittää toimintonsa Oulaisiin. Kun salaisuudenverho yrityksen ympäriltä häipyi, alkoi toisenlainen odotus. Kaivattuja työpaikkoja, uusia muuttajia paikkakunnalle, elinvoimaa ja myönteistä kehitystä. Milloin on niiden aika?

Paikallispäättäjät ovat tehneet laskelmia sekä päätöksiä yrityksen tarvitsemien toimitilojen ostosta ja laajentamisesta, toki myös riskeistä. Kun hallilaajennuksen seinärakenteet alkoivat kantatien varteen nousta, on rakennustyömaasta tullut harmaaseen alkutalveen valopilkku, jota seurataan. Ledenin yritystoiminnan keskittyminen Oulaisiin luo uskoa siihen, että maaseutumaisella paikkakunnalla yhteistyöverkostot avaavat uusia toimintamahdollisuuksia myös pienemmille toimijoille.

Miten odotusaika kannattaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi, jotta oman paikkakunnan toimijat ja alueelliset verkostot ovat valmiina, kun tuotanto alkaa? Muun muassa siihen ja moneen muuhun yrittäjiä, päättäjiä ja meitä kaikkia kuntalaisia kiinnostavaan asiaan päätimme paikallislehtenä tuoda kortemme kekoon. Kutsuimme Leden Finland Oy:n johtajan Marko Niskasen ja Oulaisten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Antti Kämäräisen vieraaksemme toimitukseen. Marraskuun 30. päivä on Antin päivä eli valtakunnallisesti paikallislehdistön päivänä tunnettu päivä. Pyhäjokiseutu on vuosittain järjestänyt tuolloin ajankohtaisesta aiheesta seminaarin tai livelähetystilaisuuden, joka välitetään lehden verkkosivujen kautta lukijoille. Niin tänäkin vuonna. Miehet olivat oitis valmiita tenttaukseen, kiitos siitä jo näin edeltä.

Pureudumme noin tunnin kestävässä keskustelutilaisuudessa miettimään sitä, miten paikallisten yrittäjien kannattaa toimia nyt, jotta yhteistyökuvioita alkaa syntyä. Aikaa on hyvin, mutta ei hukattavaksi. Kysymme, mitä työtä yrityksessä on tarjolla ja miten työtehtäviin voi kouluttautua. Käymme myös edeltä kuvaamassa videon rakennustyömaalta, jonka liitämme osaksi livelähetystä. Tuohon otokseen saamme Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilasen puheenvuoron.

Pyhäjokiseutu-lehti täyttää ensi vuonna 70 vuotta

Alueen puolestapuhujana ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen jäsenenä haluamme lisätä tietoisuutta siitä, millaisia mahdollisuuksia uusi toimija tuo. Maailma muuttuu. Kunnat ja yritykset elävät muutoksessa mukana. Työpaikan valinta, asumisratkaisut ja kouluttautuminen ovat ihmiselämässä isoja ratkaisuja. Paikkakunnan ja alueen elinvoimaisuus on yhteinen asiamme. Sen puolesta teemme työtä yhdessä. Otamme selvää, ja kerromme kuntalaisille, sillä tietohan on lukijoiden omaisuutta.

Uskon, että saamme hyödyllistä tietoa monesta eri näkökulmasta keskustelutuntimme aikana. Se on ainakin tarkoitus.

Teksti: Sirpa Kortet
Pyhäjokiseudun päätoimittaja

Livelähetys on katsottavissa Pyhäjokiseudun verkosta torstaina 30.11.2023 kello 12 – 13

Löydät lähetyksen pyhajokiseutu.fi etusivulta tapahtumapäivänä. Vieraina Leden Finland Oy:n johtaja Marko Niskanen ja Oulaisten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Antti Kämäräinen.

Tuotamme lähetyksen yhteistyössä paikallisen Eagle Media Oy:n kanssa.

Tervetuloa katsojaksi!

Antti Kämäräinen, Leden Finland Oy

Marko Niskanen, Oulaisten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja