Lapin Kansan ja Lapin kaupunkilehtien ilmestymisiin muutoksia syyskuussa

Lapin Kansan digitaalinen näköislehti jatkaa ilmestymistä nykyiseen tapaan kuutena päivänä viikossa. Painettu lehti ilmestyy syyskuusta alkaen kolmena päivänä viikossa. Kaupunkilehtien Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi ilmestymispäivät vaihtuvat torstaista keskiviikkoon 18.9. alkaen.

Kaleva Median yrityspalveluiden johtaja Heidi Kananen kommentoi uutista seuraavasti:

– Lapin Kansan painetun lehden jakelupäiviä harvennetaan, koska vaikeassa taloustilanteessa valitsimme ratkaisun, jolla parhaiten turvaamme uutisten ja muiden laadukkaiden sisältöjen tuottamisen lappilaisille. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin julkaistavassa painetussa lehdessä on kootusti kaikki Lapin Kansan keskeinen sisältö, joka on julkaistu näköislehdissä ja verkossa. Painettu lehti on jatkossa entistä tuhdimpi. Myöskään toimittajien määrä ei vähene. Laajassa ja harvaanasutussa Lapissa sanomalehden jakelu maksaa suhteettoman paljon. Painettujen lehtien tilaajamäärät ja mainosmyynti ovat vähentyneet maailmanlaajuisesti. Lapin Kansan lukijoista yhä useampi käyttää digipalveluamme.

Lapin Kansa palvelee jatkossakin lukijoitaan verkossa vuoden jokaisena päivänä.

Uutisten ja muiden sisältöjen määrä ei vähene

Painettujen lehtien sisällön määrä kasvaa. Jatkossa painettu lehti ilmestyy nykyistä tuhdimpana maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tarjoamme entistä monipuolisempaa sisältöä verkossa ja sovelluksessa. Lisäämme video- ja äänisisältöjen määrää mukaan lukien suorat lähetykset. Kasvatamme myös kysyttyjen ajanvietesisältöjen, kuten pelien, ristikoiden ja tietovisojen, tarjontaa.

Mitä muutos tarkoittaa mainostajalle?

– Mainostamalla monikanavaisesti sekä painetussa lehdessä että verkkolehdessä tavoitat jatkossa kaikki Lapin Kansan lukijat. Kerromme mielellämme lisää monikanavaisista mainosratkaisuistamme. Olemme myös yhteydessä kaikkiin mainostajiin, joille on varattu mainostiloja syyskuusta eteenpäin, ja katsomme yhdessä mahdolliset muutostarpeet.