Koillissanomien painetun lehden ilmestymispäivä vaihtuu torstailta perjantaille 1.4.2022 alkaen

Muutoksen taustalla ovat tilaajapalaute ja 1.4. voimaan tulevat valtakunnalliset muutokset Postin jakelupäivissä. Posti siirtää tuolloin täyden jakelun päivänsä torstailta perjantaille. Muutoksella haluamme varmistaa, että valtaosa tilaajistamme saa lehden sen ilmestymispäivänä.

Vuoden 2020 paikallismediaksi arvostettu Koillissanomat ilmestyy huhtikuusta alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Myös kaikille Koillismaan asukkaille ja mökkiläisille jaettavat suurjakelut siirtyvät torstailta keskiviikoille. Laajasti tavoittavia suurjakeluita on tulossa entiseen tapaan vähintään viisi kertaa vuodessa.

– Lukijamme toivovat, että saisivat postilaatikkoihinsa painetun lehden tai näköislehden tasaisin välein, ei kahtena päivänä peräkkäin kuten nykyinen ilmestymisrytmi on. Myös loppuviikon kolmen päivän tauko lehden ilmestymisessä on koettu hankalaksi. Nämä palautteet toistuvat sekä jatkuvassa palautekyselyssä että keskusteluissa lukijoidemme kanssa, Koillissanomien päätoimittaja Jenny Halvari taustoittaa muutosta.

Koillissanomat tavoittaa entistä enemmän lukijoita

Koil­lis­sa­no­mat on nyt 27 000 ihmisen yhteisö – Hyödynnä markkinoinnin mahdollisuudet painetussa lehdessä ja digissä

Koillissanomat tavoittaa painettuna ja verkossa kaikkiaan 27 000 ihmistä viikossa. Painetun lehden lukijoita on numeroa kohti keskimäärin 13 000, missä on kasvua edelliseen vuoteen 19 prosenttia.

Digin lukijaluvut eivät ole täysin vertailukelpoisia tämän vuoden KMT tutkimukseen. Koillissanomat.fi tavoitti vuoden 2020 tutkimuksessa 17 000 eri kävijää viikossa. Vuoden 2021 luku nousi 20 000:een.

Kuntakohtaisten tietojen mukaan Koillissanomat tavoittaa useamman kuin kaksi kolmannes kuusamolaisista, eli 67 prosenttia. Posiolla ja Taivalkoskella kuntapeitto on jonkin verran Kuusamoa pienempi.

Tilastolähde: Kansallinen Mediatutkimus – KMT 2021

Katso markkinoijan mahdollisuudet Koillissanomissa >