Tapahtuma­kalenterimme uudistui

Pohjoisen tapahtumat yhdessä paikassa

Tapahtumakalenterimme on uudistunut. Aiemmin käytössä ollut tapahtumapalvelu on nyt korvattu Eventz.today -kalenterilla. Saman palveluntarjoajan kalenteri on käytössä myös Oulun, Rovaniemen ja Kuusamon kaupungeilla.

Kaleva Median tapahtumailmoituskanta on näiden kaupunkien tapahtumakalenterien kanssa yhteinen. Käyttäjille ja tapahtumailmoittajille se tarkoittaa sitä, että kaupunkien palveluissa ilmoitetut tapahtumat näytetään automaattisesti myös Kaleva Median kalentereissa. Tarkoituksena on saada mahdollisimman pian aikaan myös toisen suuntainen näkyvyys, jolloin Kaleva Median tapahtumakalenterissa ilmoitetut tapahtumat näkyisivät automaattisesti myös kaupunkien kalentereissa.

Vaikka kaupunkien tapahtumailmoituksia löytyykin tietokannasta valmiina, suosittelemme kaikkia pohjoisen tapahtumajärjestäjiä, luomaan tunnukset ja varmistamaan tapahtumiensa näkyvyydet myös Kaleva Median tapahtumakalenteriin. Erityisesti paikallislehtiemme aluella tapahtumia järjestävien kannattaa ilmoittaa oman paikallislehtensä tapahtumakalenterissa ja näin varmistaa tapahtumansa näkyvyys oman alueensa uutismediassa.

Kaikki uutissivumme (Kaleva, Lapin Kansa, Raahen Seutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Iijokiseutu ja Koillissanomat) ovat saaneet verkkosivuilleen omat uudet tapahtumapalvelut nykyiseen tapaan sekä uutissaittiensa etusivujen alaosaan tapahtumanoston. Tämä on iso uudistus sillä tähän saakka paikallislehdet ovat jakaneet Kalevan tapahtumapalvelun.

Sivukohtaisissa kalentereissa hyödynnetään paikallista kohdentamista. Vaikka Kaleva Median tapahtumakalenterin varsinainen sisältökanta on kaikissa julkaisuissa sama, tapahtumat järjestetään eri julkaisuissa alueellisesti siten, että esimerkiksi Raahen Seudussa tarjotaan lukijalle näkyvimmin ja ensisijaisesti Raahen alueen sisältöjä.

Tapahtumanjärjestäjille tarjoamme mahdollisuuden ostaa tapahtumalleen näkyvyyttä esimerkiksi uutissivujen etusivujen tapahtumanostoihin. Näkyvyyttä voi ostaa paitsi Kaleva Median, myös kaupunkien tapahtumakalentereissa ilmoittaessaan.

Uutissivujen tapahtumakalenterit löytyvät osoitteista:

tapahtumat.kaleva.fi
tapahtumat.lapinkansa.fi
tapahtumat.koillissanomat.fi
tapahtumat.raahenseutu.fi
tapahtumat.iijokiseutu.fi
tapahtumat.rantalakeus.fi
tapahtumat.siikajokilaakso.fi
tapahtumat.pyhajokiseutu.fi

Keskeistä uudistuksesta

  • Uusi palvelu kattaa koko Pohjois-Suomen tapahtumat – se on käytännössä ”puolen Suomen tapahtumakalenteri”.
  • Tapahtumat saavat hyvin näkyvyyttä uutissivujemme etusivujen kautta.
  • Kaikki julkaisut ovat saaneet käyttöön oman palvelunsa, tähän saakka käytössä on ollut Kalevan palvelu.
  • Kaikkien julkaisujen ilmoituskannat ovat samat, mutta lukijoille relevanteimpien tapahtumien näkyvyyttä painotetaan algoritmin avulla alueittain ja suosituimmuuden mukaan.
  • Rovaniemen, Oulun ja Kuusamon kaupunkien tapahtumakalentereiden myötä kyseisten alueiden tapahtumailmoituksia löytyy tietokannasta valmiina, mutta suosittelemme kaikkia pohjoisen tapahtumajärjestäjiä luomaan tunnukset ja varmistamaan tapahtumiensa näkyvyydet myös Kaleva Median tapahtumakalenteriin.
  • Lippupiste, Ticketmaster, Tiketti ja Netticket* ilmoittavat tapahtumiaan Oulun, Rovaniemen tai Kuusamon tapahtumakalentereissa. Näissä palveluissa ilmoitettuja tapahtumia julkaistaan automaattisesti myös Kaleva Median julkaisujen tapahtumakalenterissa, jolloin ilmoitusta ei tarvitse tehdä molempiin palveluihin erikseen.
  • Tapahtumailmoittaja voi luoda palvelussa widgetin omista sisällöistään nostettavaksi omiin palveluihinsa.

* Tapahtumia tulee Netticketiltä Rovaniemen alueelta, Tiketiltä tulee tapahtumia laajemmalta alueelta. Ticketmasterilta, Lippupisteeltä, Netticketiltä ja Tiketiltä tulevat tapahtumat tulevat kalenteriin koko Kalevan alueelta, ei vain Oulusta ja Rovaniemeltä.

 

Katso tapahtumakalenterin käyttöohjeet