ClimateCalc-sertifikaatti Kaleva Median painotalolle

Kaleva Median Oulussa, Taka-Laanilan Graniittitiellä sijaitsevalle painotalolle on myönnetty ClimateCalc-sertifikaatti. ClimateCalc on työkalu joka tarvitaan tarvittavien hiilijalanjälkilaskelmien tekemiseen. Painotuotteen hiilijalanjäljen laskemisessa tarvitaan tietoja painotalosta, sen tuotannosta sekä käytetyistä raaka-aineista. Kaleva Median sertifikaatti kattaa coldset-painamisen sekä jakelun ja on voimassa 2023 asti.

ClimateCalc laskee painotuotteen hiilijalanjäljen elinkaariarviointiin perustuen. Tämän vakuutena painotalo voi käyttää ClimateCalc-merkkiä. Painotyöhön saa painaa ClimateCalc-merkin vain silloin, kun sen hiilijalanjälki on laskettu ClimateCalc-laskurilla. Merkki sisältää painotalolle myönnetyn sertifikaatin numeron. Tarkistamalla numeron sertifioitujen yritysten luettelosta asiakas voi varmistaa, että painotalolla todella on voimassaoleva sertifikaatti.

Kaleva Medialle sertifikaatin myönsi Graafinen teollisuus ry Helsingissä 2. syyskuuta 2021.

Tutustu Kaleva Median painopalveluihin