Näköislehtien aineisto-ohjeet

Kuva-aineistot

Jos mainosaineisto sisältää pelkästään kuvaa, aineiston voi toimittaa png-kuvana tai hyvälaatuisena jpg-kuvana. Silloin aineistoon lisätään automaattisesti koko kuva-alueen kokoinen linkkialue.

Kuva-aineisto skaalautuu automaattisesti Androidin erikokoisille näytöille. Reunoille lisätään automaattisesti mustaa marginaalia, jos laitteen näytöllä on erilainen kuvasuhde.

Mitat1536 x 2008 px (pysty)
2048 x 1496 px (vaaka)
Tiedostokokorajat3 MB / kuva
5 MB / yhteensä
Tiedostomuotojpeg, png

Toiminnalliset mainokset

Toiminnalliset ns. rich media -mainokset keräävät keskimäärin parempia interaktioprosentteja still-kuviin verrattuna, joten suosittelemme käyttämään niitä aina kun mahdollista.

Mainosnäkymät toimivat samalla tavalla kuin laitteiden selain, eli mainokset toteutetaan HTML5, CSS ja Javascript -tekniikoilla. Mainos näytetään koko ruudun koossa kaikenkokoisilla päätelaitteilla puhelimista suurinäyttöisiin desktop-tietokoneisiin, joten mainoksen tulee olla responsiivinen vastaavalla tavalla kuin minkä tahansa eri laitteilla käytettä verkkosivu.

Lue tarkemmat ohjeet Richien sivuilta

Videomainokset

Näköislehden videomainos on kokosivun mainosmuoto, jossa video toistetaan autoplayllä käyttäjän saapuessa mainosnäkymään. Käyttäjä voi kytkeä videoon äänet mainoksen oikeassa alakulmassa olevasta ikonista. Oletuksena on, että video toistetaan ilman ääniä. Mainos toimii käyttäjän laitteella sekä pysty- että vaakaorientaatiossa.

Videoplayer sijoitetaan mainokseen keskiosaan mainostajan toimittamien taustakuvien päälle, joihin voi sijoittaa mahdolliset kuva- ja tekstielementit. Taustakuvissa on koko sivun kattava linkkialue, johon kiinnitetään mainostajan toimittama linkki.

Posterkuvaa näytetään, jos videota ei voida toistaa, esimerkiksi käyttäjän ollessa offline-tilassa. Posterkuvana kannattaa käyttää hyvälaatuista stillikuvaa tietystä videon kohdasta.

Kuvasuhde16:9 (suositus 720p x 1080p)
Mitat1920 x 1080 px
Tiedostomuotomov, mp4
Videon kilotavuraja1 GB
Taustakuva 1536 x 2008 px (pysty)
2048 x 1496 px (vaaka)
Posterkuvakuvasuhde ja resoluutio sama kuin videossa
Kuvaformaattijpeg, png