Kestävä matkailu

Svenska Dagbladet puolittaa lehdessä julkaistavien matkajuttujen määrän sellaisista kohteista, joihin on Ruotsista yli viiden tunnin lentomatka. Vastaavasti Pohjoismaita koskevien juttujen määrä tuplataan. Enemmän siis juttuja lähikohteista, vähemmän kaukomatkailusta. Kaleva Media voisi tehdä vastaavanlaisen painotuksen medioissaan.

 

Ruka-Kuusamon alueella on luotu kaikille matkailuyrityksille käyttöön sopiva kestävän matkailun opas, joka ohjaa arjen pieniä ja isompiakin valintoja ja toimintatapoja kestävämpään suuntaan. Opas on ladattavissa kaikkien matkailuyritysten käyttöön netissä www.ruka.fi/kestavyys.

 

Ehdotan ulkomaanmatkojen vaihtamista lähiluontoretkiin. Kotoiset metsämme ja suomme ja jopa kaupunkien pienet lähimetsiköt tarjoavat levähdystaukoja arjesta ja vievät matkoille toisiin maailmoihin. Kasveista lintuihin, hyönteisiin ja pikkuruisiin limasieniin – ihmeteltävä ei lopu koskaan kun osaa katsoa ympärilleen. Luonnon arvostuksen kasvaessa tulee vähemmän tarvetta muokata ja hoitaa jokaista vihreää kohtaa, monimuotoisuuden ylläpito on paljon hauskempaa.