Tervetuloa ottamaan käyttöön lehtitilauksesi digisisällöt!

Tällä sivulla kerrotaan, miten pääset lukemaan digitaalista näköislehteä joko nettiselaimella tai mobiilisovelluksella. Näet myös ohjeet, miten luot turvallisesti Kaleva Median kaikissa lehdissä käytettävän käyttäjätunnuksen (Kaleva Media -tunnuksen), jolla pääset lukemaan voimassa olevaan lehtitilaukseesi liittyviä digisisältöjä.

Lue usein kysytyt kysymykset

Miten hyödyn digistä?

 • Aina mukanasi

  Voit lukea tuttua sanomalehteä digitaalisena versiona jo ennen kuin se on aamiaispöydässäsi. Se on aina myös matkalla mukana.

 • Perhetilaus

  Jokainen perheenjäsen voi lukea sisältöjä samalla lehtitilauksella (asiakasnumerolla), kunhan tekee ensin henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen omalla sähköpostiosoitteellaan.

 • Digipalvelumme sisältää

  Näköislehdet
  Näköislehti on sanomalehti digitaalisena versiona. Löydät palvelustamme kaikki Kaleva Median lehdet: KalevaLapin Kansa, Koillissanomat, Raahen Seutu, Iijokiseutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Lounais-Lappi, Raahelainen sekä Uusi Rovaniemi.

  Tähtijutut
  Tähtijutut ovat ainoastaan tilaajille suunnattuja sisältöjä, joita julkaistaan verkkopalveluissamme kuten www.kaleva.fi:ssä. Jutut on merkitty uutisvirtassa tähtisymbolilla.

 • Digi nopeuttaa

  Kun sinulla on Kaleva Media -tunnus, saat erilaisia etuja verkkopalveluissamme. Esimerkiksi uutisjuttujen kommentoiminen tai lukijakuvien lähettäminen on nopeampaa. Voit myös muokata helposti omaa lehtitilaustasi itsepalvelussa.

Mitä tulee tehdä?

Digimaailmaan siirtyessä tarvitset Kaleva Media -tunnuksen. Yhdessä asiakasnumerosi kanssa, se toimii avaimena kaikkiin digisisältöihimme.

Kaleva Media -tunnus on yhteinen termi sekä Kalevan, Lapin Kansan, Koillissanomien, Raahen Seudun, Iijokiseudun, Pyhäjokiseudun, Rantalakeuden ja Siikajokilaakson lukijoille.

Kaleva Media -tunnuksen luominen on ilmaista. Tilin luomista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja lehtitilauksesi asiakasnumeron. Jos et ole aikaisemmin aktivoinut digitaalista sanomalehteä, matkalla saattaa olla useampi vaihe. Vaiheet ovat olemassa sitä varten, ettei kuka tahansa pääse lukemaan lehteä asiakkuudellasi. Sanomalehteä on netissä turvallista lukea ja Kaleva Media pitää tallessa asiakastietosi yhtä luotettavasti kuin ennenkin.

Tämän sivun lopussa on lyhyt sanasto, siltä varalta, että kaikki termit eivät ole vielä ennestään tuttuja.

Aloita näköislehdestä

Nyt opastamme sinut alkuun näköislehtien kanssa.

Näköislehti toimii sovelluksella, jos sinulla on älylaite, kuten tabletti tai älypuhelin. Tiedät toimiiko laitteessasi sovellukset (applikaatiot), jos laitteestasi löytyy App Store tai Google Play -kuvake. Voit lukea näköislehtiä myös internetselaimen kautta, jos sinulla on pöytätietokone tai kannettava tietokone.

Jos mahdollista, suosittelemme käyttämään laitetta, jossa toimivat sovellukset.

Valitse millä haluat lukea lehteäsi:

Näin luet sovelluksella

1. Hae sovellus

Rantalakeudella ei ole omaa sovellusta. Näköislehti on osa Kaleva-sovelluksen sisältöjä.

Kaleva-sovellus löytyy joko Google Play -kaupasta (esim. Samsung-tabletit) tai App Storesta (esim. iPad). Kirjoita hakukenttään ”Kaleva”. Valitse K-ikoni, jossa on oranssi alareuna ja lataa sovellus.

2. Avaa sovellus

Avaa Kaleva-sovellus. Paina alhaalla olevasta menusta kohtaa ”Lehdet”, jolloin saat esiin uusimmat näköislehdet.

3. Valitse lehti

Valitse sen jälkeen lehti, jota tilaat. Paina ”Kirjaudu sisään”.

4. Luo Kaleva Media -tunnus tai kirjaudu sisään

Jos sinulla on jo Kaleva Media -tunnus, kirjaudu sisään Kaleva-sovellukseen. Jos olet unohtanut salasanan, voit palauttaa sen tästä.

Jos sinulla ei vielä ole Kaleva Media -tunnusta, luo oma tunnus verkkoselaimella osoitteessa https://kirjaudu.kalevamedia.fi/rekisteroidy/.

5. Kytke asiakasnumero

Asiakasnumeron löydät edellisestä laskusta. Voit myös tarkistaa asiakasnumeron täältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi.

6. Täytä tiedot

Kun olet lisännyt asiakasnumeron ja postinumeron, tunnuksesi aktivoituu eli se yhdistyy asiakkuuteesi.

7. Siirry lukemaan

Nyt voit aloittaa lehden lukemisen sovelluksella!

Jos tarvitset käyttöohjeita näköislehden lukemiseen, valitse seuraavista:

Näin luet internetselaimella

1. Aloita kirjautumalla sisään

Jos sinulla on jo Kaleva Media -tunnus, voit kirjautua sisään www.rantalakeus.fi:ssä. Jos olet unohtanut salasanan, palauta se tästä.

1. Aloita luomalla tunnus

Jos sinulla ei vielä ole Kaleva Media -tunnusta, aloita luomalla oma tunnus.

2. Lisää tilauksesi

Kaleva Media -tunnus ja asiakasnumero pitää yhdistää toisiinsa, jotta asiakkuutesi ja sen myötä pääsysi sanomalehteen netissä aktivoituu.

Voit tehdä sen omissa tiedoissasi Tilaukset-sivulla.

Asiakasnumeron löydät edellisestä tilauslaskusta. Voit myös tarkistaa asiakasnumeron tähttps://itsepalvelu.kalevamedia.fi/ältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi.

3. Tarkista tiedot

Kun asiakasnumerosi on liitetty Kaleva Media -tunnukseesi ja sinulla on voimassa oleva lehtitilaus, tilaustietojen tulisi näkyä sivun alaosassa.

4. Siirry näköislehtiin

Mene osoitteeseen www.rantalakeus.fi/nakoislehti. Klikkaa haluamaasi lehteä. Löydät lehtiarkiston vierittämällä sivua alemmas.

5. Valmis!

Voit tallentaa osoitteen www.rantalakeus.fi/nakoislehti selaimen suosikkeihisi.

Lisää käyttöohjeita näköislehden lukemiseen löydät alla olevasta linkistä.

Jos olet kirjautuneena sisään, mutta törmäät sen jälkeen tutustumistarjoukseen, tarkista että asiakasnumerosi on liitetty onnistuneesti Kaleva Media -tunnukseen ja että lehtitilauksesi on voimassa.

Pääset omiin tietoihin sivun yläosan oranssissa menupalkissa olevasta linkistä.

Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme:
asiakaspalvelu@rantalakeus.fi
08 5377 633
(ma-pe klo 9-16)

Näin luot Kaleva Media -tunnuksen

Kaleva Media -tunnus toimii sähköpostiosoitteellasi, mutta sillä on oma, valitsemasi salasana. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, jolla tehdä tunnus, voit luoda sähköpostiosoitteen esimerkiksi Googlen gmailiin.

Kaleva Media -tunnus on uusi yhteinen termi kaikille Kaleva Median julkaisuille: Lapin Kansa, Kaleva, Koillissanomat, Raahen Seutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Iijokiseutu ja Siikajokilaakso.

1. Täytä tiedot

Täytä omat tietosi ja lisää asiakasnumerosi. Löydät sen edellisestä tilauslaskusta tai voit tarkistaa asiakasnumeron tähttps://itsepalvelu.kalevamedia.fi/ältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi.

Asiakasnumero ja Kaleva Media -tunnus pitää kytkeä toisiinsa, jotta asiakkuutesi ja sen myötä pääsysi sanomalehteen netissä aktivoituu.

2. Siirry sähköpostiin

Sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi ottamalla vastaan siihen lähetetty vahvistusviesti.

3. Vahvista viesti

Jos vahvistusviestiä ei kuulu, tarkistathan roskapostikansiosi.

4. Valmis!

Kun olet aktivoinut uuden tunnuksesi ja olet kirjautuneena, pääset lukemaan sanomalehteä.

5. Siirry näköislehtiin

Nyt voit aloittaa lehden lukemisen! Mene osoitteeseen www.rantalakeus.fi/nakoislehti ja klikkaa haluamaasi lehteä. Löydät lehtiarkiston vierittämällä sivua alemmas.

Voit tallentaa osoitteen selaimen suosikkeihisi.

Lisää käyttöohjeita näköislehden lukemiseen löydät alla olevasta linkistä.

Ohjeet Live-esityksien katsomiseen

Live-esityksiä voi katsoa televisiosta joko Chromecastin tai Apple TV:n kautta.  

Peilataksesi live-esitys isompaan näyttöön (esimerkiksi televisioon) avaa lehden sivu selaimella.
Sovelluksessa näytön peilaus ei toimi teknisistä syistä johtuen.

Android-laitteen näytön striimaus Google Home ‑sovelluksessa:

Chromecast ohjeet: https://support.google.com/chromecast/answer/6059461?hl=fi

Katso elokuvia, TV-ohjelmia ja live-sisältöä Apple TV –apissa:

Apple TV -apin ohjeet: https://support.apple.com/fi-fi/HT207254

Sanastoa

Näköislehti on internetissä luettava sanomalehti, joka näyttää samalta kuin paperinen veljensä.

Tähtijutut ovat vain tilaajille nähtävissä olevia maksullisia uutisartikkeleita. Ne on erotettu muusta uutisvirrasta tähti-symbolilla.

Kaleva-sovelluksesta löydät useita Kaleva Median näköislehtiä.

www.rantalakeus.fi on Rantalakeuden uutissivusto internetissä.

Kaleva Media -tunnus on tunnuksesi, jonka tarvitset mm. lukeaksesi Kaleva Median maksullisia artikkeleita ja näköislehteä.

Asiakasnumero on lehtilaskussasi oleva numerosarja.

Itsepalvelussa voit muokata lehden tilaustietoja, tehdä esim. osoitteenmuutoksen tai jakelunkeskeytyksen.

Kaleva Media on paikallisia sisältöjä ja palveluja tarjoava mediatalo. Yhtiöömme kuuluu tänä päivänä yhteensä neljätoista paikallisjulkaisua pohjoisessa Suomessa: Forum24, Kaleva, Koti-Kaleva, Kalevan teemaliitteet, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Raahen Seutu, Pyhäjokiseutu sekä Raahelainen.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään!

asiakaspalvelu@rantalakeus.fi
08 5377 633
(ma-pe klo 9-21, la-su klo 9-17)


LUE USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET