Tervetuloa ottamaan käyttöön lehtitilauksesi digisisällöt!

Tällä sivulla kerrotaan miten pääset lukemaan digitaalista näköislehteä joko nettiselaimella tai mobiilisovelluksella.

Aloita katsomalla video-ohjeet

Kaleva Media -tunnuksella pääset lukemaan voimassa olevaan Kalevan tilaukseesi liittyviä digisisältöjä. Katso lyhyt video-ohje miten luot tunnuksen. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löydät sivun alaosasta.

Miten teen sähköpostiosoitteen?

Miten vaihdan sähköpostiosoitteen?

Miten hyödyn digistä?

 • Aina mukanasi

  Voit lukea tuttua sanomalehteä digitaalisena versiona jo ennen kuin se on aamiaispöydässäsi. Se on aina myös matkalla mukana.

 • Digilukuoikeudet sinulle ja kolmelle samassa taloudessa asuvalle

  Sinun lisäksesi myös kolme samassa taloudessa asuvaa henkilöä voi lukea sisältöjä yhdellä lehtitilauksella (asiakasnumerolla), kunhan tekee ensin henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen omalla sähköpostiosoitteellaan.

 • Digipalvelumme sisältää

  Näköislehdet
  Näköislehti on sanomalehti digitaalisena versiona. Löydät palvelustamme kaikki Kaleva Median lehdet: KalevaLapin Kansa, Koillissanomat, Raahen Seutu, Iijokiseutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Lounais-Lappi, Raahelainen sekä Uusi Rovaniemi.

  Tähtijutut
  Verkkopalveluissamme kuten www.kaleva.fi tehdään pelkästään tilaajille suunnattuja uutisia. Jos haluat tutustua suoraan tähtijuttuihin, voit aloittaa osoitteesta www.kaleva.fi/tahtijutut.

  Kaleva Live ja podcastit
  Verkkopalvelussamme pääset seuraamaan suorana lähetyksenä keikkoja, konsertteja, tapahtumia, urheilua ja muita pohjoisen ilmiöitä. Katso suorat lähetykset osoitteessa www.kaleva.fi/live. Podcastit eli verkossa kuunneltavat äänitiedostot ovat kuunneltavissa omalla tietokoneella, mobiilaitteella tai suoratoistona verkossa. Kalevan podcastit löydät osoitteesta www.kaleva.fi/podcastit.

 • Digi nopeuttaa

  Kun sinulla on Kaleva Media -tunnus, saat erilaisia etuja verkkopalveluissamme. Esimerkiksi uutisjuttujen kommentoiminen tai lukijakuvien lähettäminen on helpompaa. Voit myös muokata lehtitilaustasi itsepalvelussa.

Kaleva Media -tunnus

Digimaailmaan siirtyessä tarvitset Kaleva Media -tunnuksen. Yhdessä asiakasnumerosi kanssa, se toimii avaimena kaikkiin digisisältöihimme.

Kaleva Media -tunnus on yhteinen Kalevan, Lapin Kansan, Koillissanomien, Raahen Seudun, Iijokiseudun, Pyhäjokiseudun, Rantalakeuden ja Siikajokilaakson lukijoille.

Kaleva Media -tunnuksen luominen on ilmaista. Tunnuksen luomista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja lehtitilauksesi asiakasnumeron. Jos et ole aikaisemmin aktivoinut digitaalista sanomalehteä, matkalla saattaa olla useampi vaihe. Vaiheet ovat olemassa sitä varten, ettei kuka tahansa pääse lukemaan lehteä asiakkuudellasi. Sanomalehteä on netissä turvallista lukea ja Kaleva Media pitää tallessa asiakastietosi yhtä luotettavasti kuin ennenkin.

Tämän sivun lopussa on lyhyt sanasto, siltä varalta, että kaikki termit eivät ole vielä ennestään tuttuja.

Näköislehdet

Nyt opastamme sinut alkuun näköislehtien kanssa.

Näköislehti toimii sovelluksella, jos sinulla on älylaite, kuten tabletti tai älypuhelin. Tiedät toimiiko laitteessasi sovellukset (applikaatiot), jos laitteestasi löytyy App Store tai Google Play -kuvake. Voit lukea näköislehtiä myös internetselaimen kautta, jos sinulla on pöytätietokone tai kannettava tietokone.

Jos mahdollista, suosittelemme käyttämään laitetta, jossa toimivat sovellukset.

Valitse millä haluat lukea lehteäsi:

Näin luet sovelluksella

1. Aloita lataamalla sovellus

Kaleva-sovellus löytyy joko Google Play -kaupasta (esim. Samsung-tabletit) tai App Storesta (esim. iPad). Kirjoita hakukenttään ”Kaleva” ja lataa sovellus.

2. Luo Kaleva Media -tunnus tai kirjaudu sisään

Avaa Kaleva-sovellus.

Jos sinulla on jo Kaleva Media -tunnus, kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole Kaleva Media -tunnusta, luo oma tunnus verkkoselaimella:

3. Kirjaudu sisään

Jos olet unohtanut salasanan, voit palauttaa sen tästä.

4. Valitse haluamasi näköislehti

Paina alhaalla olevasta menusta kohtaa ”Lehdet”, jolloin saat esiin uusimmat näköislehdet.

5. Kytke asiakasnumero

Jos sisältö ei avaudu, tarkista, että tilauksesi on yhdistetty Kaleva Media -tunnukseesi. Jatka painamalla ”Olen jo asiakas” -painiketta.

6. Täytä tiedot

Asiakasnumeron löydät edellisestä laskusta. Voit myös tarkistaa asiakasnumeron täältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi. Kun olet lisännyt asiakasnumeron ja postinumeron, tunnuksesi aktivoituu eli se yhdistyy asiakkuuteesi.

7. Siirry lukemaan

Jos tarvitset käyttöohjeita näköislehden lukemiseen, valitse seuraavista:

Näin luet internetselaimella

1. Aloita kirjautumalla sisään

Jos sinulla on jo Kaleva Media -tunnus, voit kirjautua sisään www.kaleva.fi:ssä. Jos olet unohtanut salasanan, palauta se tästä.

tai aloita luomalla tunnus

Jos sinulla ei vielä ole Kaleva Media -tunnusta, aloita luomalla oma tunnus.

2. Lisää tilauksesi

Kaleva Media -tunnus ja asiakasnumero pitää yhdistää toisiinsa, jotta asiakkuutesi ja sen myötä pääsysi sanomalehteen netissä aktivoituu.

Voit tehdä sen omissa tiedoissasi Tilaukset-sivulla.

Asiakasnumeron löydät edellisestä tilauslaskusta. Voit myös tarkistaa asiakasnumeron täältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi.

3. Tarkista tiedot

Kun asiakasnumerosi on liitetty Kaleva Media -tunnukseesi ja sinulla on voimassa oleva lehtitilaus, tilaustietojen tulisi näkyä sivun alaosassa.

4. Siirry näköislehtiin

Mene osoitteeseen www.kaleva.fi/nakoislehdet/. Klikkaa haluamaasi lehteä. Löydät lehtiarkiston vierittämällä sivua alemmas.

5. Valmis!

Voit tallentaa osoitteen www.kaleva.fi/nakoislehdet/ selaimen suosikkeihisi.

Lisää käyttöohjeita näköislehden lukemiseen löydät alla olevasta linkistä.

Jos olet kirjautuneena sisään, mutta törmäät sen jälkeen tutustumistarjoukseen, tarkista että asiakasnumerosi on liitetty onnistuneesti Kaleva Media -tunnukseen ja että lehtitilauksesi on voimassa.

Pääset omiin tietoihin sivun yläosan oranssissa menupalkissa olevasta linkistä.

Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme:
asiakaspalvelu@kaleva.fi
08 5377 610
(ma-pe klo 9-21, la 9-17)

Näin luot Kaleva Media -tunnuksen

Kaleva Media -tunnus toimii sähköpostiosoitteellasi, mutta sillä on oma, valitsemasi salasana. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, jolla tehdä tunnus, voit luoda sähköpostiosoitteen esimerkiksi Googlen gmailiin.

Kaleva Media -tunnus on yhteinen termi kaikille Kaleva Median julkaisuille: Lapin Kansa, Kaleva, Koillissanomat, Raahen Seutu, Pyhäjokiseutu, Rantalakeus, Iijokiseutu ja Siikajokilaakso.

1. Täytä tiedot

Täytä omat tietosi ja lisää asiakasnumerosi. Löydät sen edellisestä tilauslaskusta tai voit tarkistaa asiakasnumeron täältä, jos olet liittänyt tilaukseen sähköpostiosoitteesi.

Asiakasnumero ja Kaleva Media -tunnus pitää kytkeä toisiinsa, jotta asiakkuutesi ja sen myötä pääsysi sanomalehteen netissä aktivoituu.

2. Siirry sähköpostiin

Sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi ottamalla vastaan siihen lähetetty vahvistusviesti.

3. Vahvista viesti

Jos vahvistusviestiä ei kuulu, tarkistathan roskapostikansiosi.

4. Valmis!

Kun olet aktivoinut uuden tunnuksesi ja olet kirjautuneena, pääset lukemaan sanomalehteä.

5. Siirry näköislehtiin

Nyt voit aloittaa lehden lukemisen! Mene osoitteeseen www.kaleva.fi/nakoislehdet/  ja klikkaa haluamaasi lehteä. Löydät lehtiarkiston vierittämällä sivua alemmas.

Voit tallentaa osoitteen selaimen suosikkeihisi.

Lisää käyttöohjeita näköislehden lukemiseen löydät alla olevasta linkistä.

Ohjeet Live-esityksien katsomiseen

Live-esityksiä voi katsoa televisiosta joko Chromecastin tai Apple TV:n kautta. Peilataksesi live-esitys isompaan näyttöön (esimerkiksi televisioon) avaa lehden sivu selaimella. Sovelluksessa näytön peilaus ei toimi teknisistä syistä johtuen.

Android-laitteen näytön striimaus Google Home ‑sovelluksessa:

Chromecast ohjeet: https://support.google.com/chromecast/answer/6059461?hl=fi

Katso elokuvia, TV-ohjelmia ja live-sisältöä Apple TV –apissa:

Apple TV -apin ohjeet: https://support.apple.com/fi-fi/HT207254

Sanastoa

Näköislehti on verkossa luettava digitaalinen sanomalehti.

Tähtijutut ovat vain tilaajille nähtävissä olevia maksullisia uutisartikkeleita. Ne on erotettu muusta uutisvirrasta tähti-symbolilla.

Kaleva-sovelluksella luet päivittyvää uutisvirtaa ja sieltä löydät myös näköislehdet.

Kaleva.fi on Kalevan uutissivusto verkossa.

Kaleva Media -tunnus koostuu sähköpostiosoitteesta ja salasanasta, ja sillä kirjaudutaan kaikille yhtiöperheemme sivustoille ja sovelluksiin. Tarvitset tunnusta mm. lukeaksesi digitaalisia näköislehtiä ja tilaajille suunnattuja Tähtijuttuja.

Asiakasnumero on lehtilaskussasi oleva numerosarja.

Itsepalvelussa voit muokata lehden tilaustietoja, tehdä esim. osoitteenmuutoksen tai jakelunkeskeytyksen.

Kaleva Media on paikallisia sisältöjä ja palveluja tarjoava mediatalo. Yhtiöömme kuuluu tänä päivänä yhteensä kaksitoista paikallisjulkaisua pohjoisessa Suomessa: Kaleva, Forum24, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Pyhäjokiseutu, Raahen Seutu sekä Raahelainen.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään!

08 5377 610
(ma-pe klo 9-21, la klo 9-17)
asiakaspalvelu@kaleva.fi